Žestoke borbe sa poplavama u Hrvatskoj: Za jedan dan palo 250 litara kiše po kvadratnom metru!

17.05.2023

22:41

0

Situacija je i danas teška u Gračacu, a juče je najkritičnije bilo u Hrvatskoj Kostajnici

Žestoke borbe sa poplavama u Hrvatskoj: Za jedan dan palo 250 litara kiše po kvadratnom metru!
Copyright Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

Zbog obilnih kiša u delovima Hrvatske traju žestoke borbe s poplavama, a dolazak velikog poplavnog talasa očekuje se iz Slovenije i njegov vrhunac bi trebalo da bude danas, prenose hrvatski mediji.

Nakon što je u samo 24 sata palo 250 litara kiše po kvadratnom metru, vodostaj reke Zrmanje u Obrovcu je u ponedeljak ujutru dostigao istorijski nivo od 302 centimetra, što je čak 39 centimetra iznad dosad najvišeg vodostaja Zrmanje izmerenog u tom gradu, prenosi portal Index.hr.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN
 

Situacija je i danas teška u Gračacu, a juče je najkritičnije bilo u Hrvatskoj Kostajnici, gde je proglašeno vanredno stanje, dok reka Una raste iz sata u sat. Borba protiv poplava vodi se i na karlovačkom području.

Prema procenama Hrvatskih voda, maksimalni vodostaji reke Kupe u Karlovcu očekuju se tokom noći sa srede na četvrtak. Reka Korana se već izlila iz svog korita.

U protekla četiri dana, od 14. do 17. maja, na teren su širom zemlje izašla 2.872 vatrogasca koji su imali više od 1.100 intervencija u odbrani od poplava, saopštila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike