Dečak (13) pretio drugovima iz odeljenja: Intervenisala policija u Bijelom Polju!

08.05.2023

17:06

0

Dečak je poslat u Centar za socijalni rad u Bijelom Polju

Dečak (13) pretio drugovima iz odeljenja: Intervenisala policija u Bijelom Polju!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Đaci osmog razreda Osnovne škole "Dušan Korać" u Bijelom Polju poslati su danas kući sa poslednjeg časa nakon pretnji jednog trinaestogodišnjeg učenika đacima njegovog odeljenja, nezvanično saznaje Televizija Vijesti iz više izvora.

Intervenisala je i policija koja je proverila da li roditelji dečaka imaju oružje, a dečaka su poslali Centar za socijalni rad u Bijelom Polju.

Vijesti pišu da im iz Centra nisu rekli na koji način će dalje postupiti u ovom slučaju. Više izvora bliskih školi istakli su da je pretnjama prethodilo to što je navodno razredni starešina počupao za uši dečaka, nakon poziva jedne nastavnice koja se žalila da se dečak neprimereno ponaša, što je radio i ranije.

Iz uprave škole su demantovali da je došlo do ovog fizičkog kontakta i tvrde da je dečak pretio jer nije hteo da uči. Ovaj dečak je, inače, prebačen iz druge škole u školu "Dušan Korać" prošle godine a ovo mu je već treća škola koju pohađa tokom osnovnog obrazovanja.

Prethodno prebacivanje je usledilo zbog neprimerenog ponašanja, potvrđeno je iz Ministarstva prosvete. Iz tog resora su za Vijesti rekli da će se nastava u ovoj školi održavati redovno, s tim da će školski pedagog narednih dana biti na časovima sa pomenutim dečakom.

Iz škole su najavili časove odeljenske zajednice i sastanak nastavničkog veća te da će iskoristiti sve potrebne mehanizme, kako se ovo više ne bi ponavljalo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike