Dodik poručio: BiH ne može da reši nijedan problem, bošnjački predstavnici žele da migranti ostanu ovde

19.10.2020

14:08 >> 09:20

0

Autor: M. I.

Srpski član Predsedništva BiH je rekao da Oružane snage neće biti postavljene na granicu sa Srbijom

Dodik poručio: BiH ne može da reši nijedan problem, bošnjački predstavnici žele da migranti ostanu ovde
Copyright YouTube/printscreen/tvk3

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bošnjačka strana u Bosni i Hercegovini nastoji da kroz svaku, pa i minimalnu stvar, nametne priču o centralizaciji ili pokušaju da bude odlučujući faktor u svemu.

On je dodao da je BiH zarobljena zemlja najčešće maksimalističkim zahtjevima bošnjačke politike i ne može da reši nijedan ozbiljan problem.

– To je nešto što se reflektuje i na Graničnu policiju. BiH izvorno ima samo devet ovlašćenja, jedno do njih su migracije. BiH je pokazala da ne zna da upravlja njima – rekao je Dodik.

On se osvrnuo i na situaciju u Federaciji BiH.

– Vidimo kakva je katastrofa u Unsko-sanskom kantonu gdje je koncentrisno 10.000 migranata koji su veoma dobro shvatili poruke koje dolaze od političkog Sarajeva – da su on tu na neki način dobrodošli i da jedan deo tog političkog establišmenta političkog Sarajeva računa da će oni tu i da ostanu – naglasio je Dodik.

Prema njegovom mišljenju to nije u interesu Srba i Hrvata.

S druge strane, prema Dodikovim rečima, političko Sarajevo migrante koristi kao izgovor da bi postavilo Oružane snage BiH na granicu.

– Ključno je pitanje zašto bismo mi postavljali vojsku na granicu sa Srbijom. Oni ne žele da rešavaju pitanje Granične policije da bi izazvali problem koji žele rešavati angažovanjem vojske – pojasnio je Dodik i poručio da oružane snage neće biti raspoređene na granice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike