Bežanija u Poreskoj: Radnici "banula" otrovnica ispod stola u Banjaluci - kada su je uočili bežali glavom bez obzira!

29.04.2023

07:28

0

Veliku zmiju prva je primetila jedna službenica kad je želela da sedne za svoj radni sto

Bežanija u Poreskoj: Radnici "banula" otrovnica ispod stola u Banjaluci - kada su je uočili bežali glavom bez obzira!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Zaposleni Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine premešteni su u drugi objekat u Banjaluci nakon što je u jednoj od službenih prostorija te institucije otkrivena zmija.

Veliku zmiju prva je primetila jedna službenica kad je želela da sedne za svoj radni sto. Iako službenici UIO nisu sigurni o kojoj je zmiji reč pretpostavlja se da se radi o otrovnici. Nakon toga nastupila je panika te je svih 25 službenika iz Grupe za prinudnu naplatu i Grupe za tarifu napustilo radne prostorije. 

- U prostorije Glasa u Banjaluci smešten je deo službenika UIO zaposlen u Regionalnom centru Banjaluka. Reč je o staroj zgradi koja bi uskoro trebalo da bude porušena. U proteklim godinama u ovim prostorijama bio je veliki broj pacova i miševa koji su najčešće izlazili iz klima uređaja postavljenih na plafonima. Pretpostavlja se da su se zmije pojavile u ovom objektu upravo zbog velikog broja glodara, a u ovom trenutku nije poznato da li u objektu ima više zmija. Službenici UIO pozvali su nadležne službe koje bi uskoro trebalo da dođu u prostorije Glasa i izvrše pregled i obezbede sigurnost prostorija za dalji rad - naveli su iz UIO BiH.

 

 

Uprava za indirektno oporezivanje prema Zakonu o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH ima sedište u Banjaluci i u još četiri regionalna centra. Od 2004. godine kad je uspostavljena UIO problem smeštaja zaposlenih rešen je u regionalnim centrima Sarajevo, Mostar i Tuzla dok do danas još nije rešen problem smeštaja zaposlenih u sedištu UIO i u Regionalnom centru Banjaluka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike