Neko treba da preuzme odgovornost: Abazović će biti saslušan zbog podrške Crne Gore tzv. Kosovu u Savetu Evrope?

27.04.2023

17:32

0

Zahtev tzv. države Kosovo za prijem u Savet Evrope prosleđen je u ponedeljak u dalju proceduru u Parlamentarnu skupštinu te organizacije, a Crna Gora glasala je za ovu odluku

Neko treba da preuzme odgovornost: Abazović će biti saslušan zbog podrške Crne Gore tzv. Kosovu u Savetu Evrope?
Dritan Abazović Tan2022-8-20_81452321_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Risto Bozović

Skupštinskii Odbor za međunarodne odnose i iseljenike jednoglasno je usvojio inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja predsednika Vlade i rukovodioca Ministarstva spoljnih poslova Dritana Abazovića, povodom odluke da Crna Gora podrži članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope.

Predsednik Odbora Miodrag Lekić izjavio je da bi saslušanje bilo održano 3. maja, odnosno prvog slobodnog termina nakon praznika.

Ujedno bi se, kako je najavio, održalo i saslušanje povodom stanja diplomatske aktivnosti na rešavanju pitanja Prevlake, objavile su „Vijesti“.

- Biće razloga da nam se mnoge stvari objasne, odgovore i preuzme odgovornost - kazao je Lekić.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović rekao je da Crna Gora pokazuje sve elemente marionetske države i čeka naloge sa strane kako treba da glasa, prenosi RTCG.

Radunović je naveo da bi premijer Dritan Abazović trebalo da odgovara na odboru na pitanja u vezi sa odlukom Vlade da podrži prijem tzv.države  Kosovo u Savet Evrope, i da bi trebalo održati kontrolno saslušanje premijera.

- Pa da nam razjasni ove stvari - rekao je Radunović.

Podsetimo, zahtev tzv. države Kosovo za prijem u Savet Evrope prosleđen je u ponedeljak u dalju proceduru u Parlamentarnu skupštinu te organizacije. Za tu odluku glasali su predstavnici 33 zemlje, sedam je bilo protiv (Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Rumunija, Kipar, Španija i Mađarska), dok je pet bilo uzdržano (Grčka, Slovačka, Moldavija, Ukrajina i BiH). Jermenija nije glasala.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike