Kažnjena lekarka u Hrvatskoj zbog prebrze vožnje: "Žurila sam zbog hitnog slučaja"

23.03.2023

23:41

0

Policija je 28-godišnju doktorku snimila kako upravlja automobilom marke folskvagen brzinom od 88 kilometara na sat na putu s ograničenjem brzine od 50 kilometara na sat

Kažnjena lekarka u Hrvatskoj zbog prebrze vožnje: "Žurila sam zbog hitnog slučaja"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Mlada lekarka, zaposlena u hitnoj pomoći u Osijeku, Našicama i Đakovu, proglašena je krivom i osuđena zbog prebrze vožnje.

Ona kaže kako je dana kada ju je policija snimila žurila na posao zbog hitnog slučaja.

U presudi koja je doneta ovih dana stoji da se sve dogodilo prošle godine u junu oko 18:40 na putu u Vukojevcima kod Našica, piše Danica.

Policija je 28-godišnju doktorku snimila kako upravlja automobilom marke folskvagen brzinom od 88 kilometara na sat na putu s ograničenjem brzine od 50 kilometara na sat.

U prekršajnom nalogu policija je zatražila primerenu kaznu i zabranu upravljanja automobilom.

Lekarka je na sudu priznala prebrzu vožnju.

"Žurila sam zbog hitnog slučaja"

- Zaposlena sam kao lekarka na hitnoj pomoći i raspoređena u Osijeku, Našicama i Đakovu. Tog dana žurila sam na posao zbog hitnog slučaja. Molim da mi se ublaži novčana kazna jer otplaćujem stambeni kredit i ne izrekne zabrana upravljanja. Automobil mi treba zbog prirode posla kao lekarke. Osim toga, dosad nisam prekršajno kažnjavana - rekla je ona na sudu.

Lekarka je na kraju proglašena krivom i kažnjena s 300 evra. Takođe, mora da podmiri 13.30 evra troškove prekršajnog postupka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike