Policijski inspektor iz Kotora dobio kućni zatvor: Zadao čoveku 30 udaraca po glavi i telu!

09.03.2023

19:11

0

Vulanovića terete da je polovinom februra 2021. godine, u svojoj kancelariji zlostavljao S. M,. koga su prethodno uhapsili zbog napada na policiju

Policijski inspektor iz Kotora dobio kućni zatvor: Zadao čoveku 30 udaraca po glavi i telu!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policijski inspektor Odjeljenja bezbednosti Kotor Slobodan Vulanović moraće da provede četiri meseca u kućnom pritvoru, nakon što je podgorički Viši sud preinačio odluku kotorskog Osnovnog suda koji ga je uslovno osudio za zlostavljanje.

To je za “Vijesti” potvrdio portparol Osnovnog suda u Kotoru, sudija Veljko Bulatović.

Vulanović je okrivljen da je zlostavljao S. M. pre dve godine u svojoj kancelariji u kotorskoj policiji, kada mu je, piše, nakon privođenja zadao više od 30 udaraca po glavi i telu.

Prošle godine u maju, odlukom sudije Momirke Tešić, osuđen je na uslovnu kaznu, ali je lokalno tužilaštvo uložilo žalbu na tu presudu. Viši sud je potom preinačio odluku u kaznu zatvora, koju će služiti u svom stanu.

Sudija Bulatović, pojasnio je za pomenuti medij da je pred Osnovnim sudom u Kotoru vođen postupak protiv okrivljenog policijskog inspektora OB Kotor S. V., zbog krivičnog dela - zlostavljanje.

Profimedia
 

- Okrivljenom S. V. je 18. maja 2022. godine izrečena uslovna osuda na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i istovremeno određeno da se kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni za vreme od jedne godine od dana pravosnažnosti presude ne učini novo krivično delo - naveo je Bulatović.

Kako je dodao, postupajući po žalbi Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, Viši sud u Podgorici je preinačio presudu Osnovog suda u Kotoru, pa je 6. februara ove godine doneo presudu kojom je osudio S. V. na kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca:

Istovremeno je određeno da će se ova kazna izvršiti tako što će je okrivljeni izdržavati u prostorijama u kojima stanuje.

- Okrivljeni kome je određeno izvršenje kazne zatvora u prostorijama za stanovanje, ne sme napuštati prostorije u kojima stanuje, osim u slučajevima propisanim zakonom kojim se uređuje izvršenje krivičnih sankcija. Ukoliko osuđeni jednom u trajanju preko šest časova ili dva puta u trajanju do šest časova samovoljno napusti prostorije u kojima stanuje, sud će odrediti da ostatak kazne zatvora izdrži u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija - naveo je Bulatović u odgovoru.

Vulanovića terete da je polovinom februra 2021. godine, u svojoj kancelariji, sa još neidentifikovanim kolegom, zlostavljao S. M,. koga su prethodno uhapsili zbog napada na policiju.

Kotorsko tužilaštvo podiglo je optužnicu nakon što je slučaj prijavio oštećeni, navodeći da je mu je vređano ljudsko dostojanstvo - kada je ponižavan i pretučen u policijskoj stanici.

Sve se dogodilo 15. februara, nakon što je S. M. u večernjim satima priveden u policijsku stanicu na saslušanje zbog sumnje da je počinio krivično delo - napad na službeno lice u vršnju službene dužnosti.

Navodi se da je doveden je u kancelariju Vulanovića, koji je tada u prisustvu kolega počeo da viče na njega, optužujući ga da je udarao policajce.

Kako je kasnije ispričao S. M., Vulanović i još jedan službenik su ga najmanje 30 puta udarili rukama u predelu glave i tela, preteći mu i psujući ga, govoreći da će ga nagrditi.

Vulanović, kako je navedeno u optužnici, u jednom trenutku uhvatio je S. M. za majicu, podigao ga sa stolice i bacio na pod, a potom ga nogom udarao u predelu stomaka.

Nakon što je pušten iz stanice policije, S. M. je, uz lekarski konstatovane povrede, podneo krivičnu prijavu protiv policijskog inspektora.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike