Bačena bomba na restoran u Belgiji čiji vlasnik je iz BiH!

19.03.2023

09:56

0

Lokalno stanovništvo je prijavilo eksploziju u noći između petka i subote, u 2.40 sati

Bačena bomba na restoran u Belgiji čiji vlasnik je iz BiH!
belgijska policija - Copyright Profimedia

Snažna eksplozija oštetila je restoran "Wok & Chicken Style", u mestu Vilrijk, nedaleko od Antverpena, čiji je vlasnik biznismen iz Bosne i Hercegovine.

Lokalno stanovništvo je prijavilo eksploziju u noći između petka i subote, u 2.40 sati, a portparol policije Vouter Brujns o tom incidentu je rekao da trenutno nemaju nekih posebnih tragova.

- Ono što se pretpostavlja jeste da je nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu i u ekpsloziji su oštećena ulazna vrata kao i fasada zgrade u kojoj se restoran nalazi. Koliko je eksplozija bila jaka svedoči i da su vidljiva oštećenja na automobilima koji su parkirani sa druge strane ulice - rekao je Brujns za belgijske medije, a prenose Nezavisne.

Na teren su odmah izašli forenzičari koji su pokrenuli istragu, a na terenu su i pripadnici federalne policije. Ceo kvart je odmah zapečaćen i to je trajalo satima, dok policija nije izuzela dokaze.

- Sam kontekst i okolnosti se još istražuju. Ali postoje neke indicije da je ovaj napad u vezi sa narko miljeom i to je trenutno naš glavni trag istrage. Najbitnije je da niko nije povređen, a na terenu su bile službe Hitne pomoći kako bi pomogli stanovnicima okolnih zgrada, koje je eksplozija probudila i uznemirila - rekao je on.

Mediji prenose da je restoran u vlasništvu biznismena bosanskog porekla koji živi u Šildeu, a koji je navodno stari poznanik policije i pravosuđa.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nezavisne

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike