Trudnicu lekar poslao kući umesto da je zadrži u bolnici! Rodila mrtvo dete

06.03.2023

06:26

0

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 46-godišnjak nije hospitalizovao, već ju je poslao kući, usled čega je ona idućeg dana rodila mrtvo dete, saopštio je DORH

Trudnicu lekar poslao kući umesto da je zadrži u bolnici! Rodila mrtvo dete
Trudnica - Copyright Profimedia

Lekarske greške se dešavaju, ali pitanje je da li je reč o slučajnoj grešci ili neznanju.

Sada je Čakovec u Hrvatskoj potresao slučaj od pre dve godine.

Naime, čakovečko Opštinsko državno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv 46-godišnjeg lekara zbog sumnje na počinjenje krivičnog dela nesavesnog lečenja.

On se sumnjiči da je 11. oktobra 2020, kao lekar u jednoj medicinskoj ustanovi, pogrešno očitao prijemni CTG zapis i zanemario prisutne simptome kod 30-godišnje trudnice koja je pristupila pregledu u 31. nedelji trudnoće.

Zbog simptoma ženu je trebalo hospitalizovati, prenosi Index.

"Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 46-godišnjak nije hospitalizovao, već ju je poslao kući, usled čega je ona idućeg dana rodila mrtvo dete", saopštio je DORH.

I u Srbiji su proteklih dana preminule dve trudnice. Porodilja iz Aranđelovca umrla je u Beogradu, nakon zaboravljene posteljice i daljih komplikacija nakon carskog reza. Isidora Puzović (25) iz okoline Užica koja je preminula u noći između četvrtka i petka u užičkoj bolnici, u šestom mesecu trudnoće, a razlog smrti još uvek nije poznat.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike