Raković očekuje debakl DPS-a: Mandić i Đukanović ulaze u drugi krug izbora

04.03.2023

12:44

0

Potrebno je da ostali kandidati odbace lične sujete i da Mandić, Milatović i Bečić nađu način da se napravi sporazum i da se Đukanović razbije u drugom krugu. kazao je Raković

Raković očekuje debakl DPS-a: Mandić i Đukanović ulaze u drugi krug izbora
Aleksandar Raković - Copyright Printscreen/YouTube/Tanjug TV

Istoričar Aleksandar Raković ocenjuje da će na predsedničkim izborima u Crnoj Gori u drugi krug ući kandidat DF-a Andrija Mandić i predsjednik DPS-a Milo Đukanović.

- Andrija Mandić i Milo Đukanović najverovatnije će ući u drugi krug. Vrlo je važno da se ostali kandidati Bečić, Mandić i Milatović i svi koji su protiv Đukanovića dogovore i potpišu neki sporazum da će podržati jedan drugog u drugom krugu ko god da uđe u taj drugi krug - rekao je Raković za Tanjug.

Printscreen/YouTube/RTCG
Andrija Mandić

Dodao je da je mišljenja da će od svih Đukanovićevih protivkandidata ipak do drugog kruga stići Mandić.

- Ali ko god da bude bio, važno je da oni jedni druge obavežu da će pozvati svoje glasače da glasaju za onog ko je protiv Đukanovića. I to je garant njihove pobede, a debakla Đukanovića. To bi bio njegov konačni kraj. Za to je potrebno da ostali kandidati odbace lične sujete i da Mandić, Milatović i Bečić nađu način da se napravi sporazum i da se Đukanović razbije u drugom krugu - kazao je Raković.

Milo Đukanović Antonio Ahel/ATAImages
Milo Đukanović

Podsetimo, predsednički izbori u Crnoj Gori su zakazani za 19. mart, a potpise za kandidaturu za prvi je uspeo da skupi upravo kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić i njegovu kandidaturu je Državna izborna komisija prvu potvrdila

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike