Posle pisanja 24sedam: Islamska zajednica BiH pokreće postupak protiv imama koji je nazvao Svetog Savu fašistom, a SPC sektom!

03.02.2023

12:06

0

Autor: 24sedam

Sporni govor je pod lupom i predorske policije, a koja radi na utvrđivanju odgovornosti imama

Posle pisanja 24sedam: Islamska zajednica BiH pokreće postupak protiv imama koji je nazvao Svetog Savu fašistom, a SPC sektom!
Copyright Ilustracija/Wikipedia/Printscreen/Youtube/ Televizija 5 BiH

Islamska zajednica (IZ) u BiH pokrenuće disciplinski postupak protiv glavnog imama Medžlisa IZ iz Kozarca Amira Mahića zbog govora mržnje, o čemu je naš portal prvi pisao.

Kako je rečeno "Nezavisnim novinama", IZ će se o ovom slučaju danas detaljno oglasiti.

Sporni govor je pod lupom i predorske policije, a koja radi na utvrđivanju odgovornosti imama.

- Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, po saznanju o postojanju video snimka u kojem verski službenik iz Kozarca širi govor mržnje i iznosi niz uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve, obavestili Okružno javno tužilaštvo Prijedor i u skladu s tim preduzimaju se mere i radnje u cilju dokumentovanja navedenog -  rečeno je juče iz Policijske uprave Prijedor.

Printscreen/Youtube/ Kozarac.eu
 

 

Nazvao Svetog Savu fašistom

Podsetimo, glavni imam Medžlisa IZ-a u Kozarcu kod Prijedora, odlučio je da na Savindan, 27. januara, “ospe paljbu”, prema tom srpskom svetitelju, o čemu je prvi pisao 24sedam.

- Danas je Savindan. Starija generacija će to znati, ovi mlađi možda ređe i hvala Bogu da je tako. Kada je u pitanju ovaj dan i u njemu spomen na jednog od činovnika SPC, želim reći nekoliko reči o ovom danu i tom pojedincu. Naime, tzv. Sveti Sava kako ga pravoslavni svet zove na području užeg dela Balkana na kojem živimo, jeste jedan Rastko Nemanjić koji je rođen u jednoj porodici i njegov rođeni brat je bio krunisan za srpskog kralja. Veoma kontraverzna ličnost, u našem jugoslovenskom području prezentovan kao prosvetitelj. Starije generacije se sećaju da je čak i u vreme komunizma on predstavljan kao prosvetitelj i osoba koja je donela svetlo nauke na ove prostore. To ni najmanje  nikada nije bilo tačno. Uvek je to kao jedna notorna laž poturano ovdašnjem čoveku – rekao je Mahić.

Pored ovih gnusnih izjava, imam je i Srpsku pravoslavnu crkvu nazvao sektom, a svetosavsko učenje za nacioanlizam.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike