Pocrvenela reka Bosna, meštani zabrinuti! Podneta i prijava protiv kompanije (VIDEO)

31.01.2023

12:19 >> 12:48

0

Aktivisti su Federalnoj upravi za inspekcijske poslove podneli prijavu, inspekcija je izašla na lice mesta nakon čega je saopšteno da pomor ribe nije zabeležen

Pocrvenela reka Bosna, meštani zabrinuti! Podneta i prijava protiv kompanije (VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Zagađenje reke Bosne danas je uznemirilo stanovnike Zenice, nakon što su aktivisti jutros zabeležili širenje određenog zagađenja koje je ispušteno u ovu reku u blizini privrednog subjekta Arcelor Mital, što je reku obojilo u crkveno.

Aktivisti su Federalnoj upravi za inspekcijske poslove podneli prijavu, inspekcija je izašla na lice mesta nakon čega je saopšteno da pomor ribe nije zabeležen.

 

 

O incidentnom zagađenju su obavešteni svi nadležni organi - policija, kantonalni vodni inspektor, dok nadležna Agencija za vodno područje reke Save, radi poduzimanja daljih mera iz delokruga njihovih nadležnosti.

Portal Klix.ba prenosi da saopštenje u kojem se kaže da Federalna uprava za inspekcijske poslove poduzima sve zakonom propisane mere iz svoje nadležnosti kako bi utvrdila uzrok i sankcionisala počinioca zagađenja.

Po završetku inspekcijskog nadzora, o nalazima i poduzetim merama javnost će biti blagovremeno informisana", poručili su.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kli.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike