Helikopter iz Italije "uskače" u pomoć Crnogorcima: Potraga za dečakom (13), kojeg je talas povukao u more, još uvek traje

23.01.2023

09:42

0

Autor: Lj. S.

U ovoj potrazi biti angažovani i vojni ronioci

Helikopter iz Italije "uskače" u pomoć Crnogorcima: Potraga za dečakom (13), kojeg je talas povukao u more, još uvek traje
Ilustracija - Copyright Pixabay

Helikopter Evropske agencije za zaštitu granica - Fronteks, stiže danas iz Italije u Herceg Novi kako bi pomogao u potrazi za dečakom (13), kojeg je 17. januara talas povukao more.

Pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić izjavio je da zbog loših vremenskih uslova ni danas nije moguće pretražiti more. 

- Upravo smo dobili informaciju da je helikopter Fronteksa poleteo iz Italije. Očekuje se za nekih 50 minuta ovde, okvirno nešto malo posle 10 časova i vršiće pretagu od ulaska u zaliv. Od jutros su nepovoljni vremenski uslovi tako da sa morske strane ni ronioci ni mi sa plovilima nismo u mogućnosti da vršimo pretragu terena. Danas ćemo delovati u skladu sa vremenskim uslovima - istakao je za CdM Lukšić.

On je istakao da će sutra u ovoj potrazi biti angažovani i vojni ronioci. 

U međuvremenu, pretragu sa kopna i dalje vrši Služba zaštite i spasavanja i Centar bezbednosti.

Podsetimo, za trinaestogodišnjim dečakom se traga od 17. januara, kada ga je talas povukao u more.

Prema nezvaničnim informacijama, dva dečaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike