Loše vreme prekinulo potragu za dečakom (13) iz Herceg Novog: Pre šest dana ga talas povukao u more!

22.01.2023

18:41

0

Autor: Lj. S.

Pretraga akvatorijuma Topaljskog zaliva ni danas nije dala rezultate

Loše vreme prekinulo potragu za dečakom (13) iz Herceg Novog: Pre šest dana ga talas povukao u more!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Potraga za nestalim dečakom N. V. (13) iz Herceg Novog prekinuta je danas u 12 sati i biće nastavljena sutra zbog pogoršanja vremenskih uslova. 

Pretraga akvatorijuma Topaljskog zaliva ni danas nije dala rezultate, čak ni pored korišćenja 3D sonara sa plovila Ribarske inspekcije, koji omogućava detaljnu ultrazvučnu pretragu podmorja.

Građani javili da nešto pluta u moru

Snage koje su danas sa mora, kopna i u podmorju tragale za nestalim detetom, dobile su dva poziva od građana koji su sa obale primetili da nešto pluta u moru, ali se u oba navrata ispostavilo da to nije telo utopljenika.

U prvom slučaju bila je reč o velikoj morskoj kornjači koja je primećenja u blizini Njivica, dok je u drugom bila reč o drvenom kalemu za elektro-kablove koji je nekako sa obale dospeo u more i plutao zalivom nošen valovima i morskim strujama.

U potragu uključena i Vojska Crne Gore 

Podsetimo, dečak je nestao u utorak 17. januara oko 22 sata, kada ga je talas povukao u more. 

Prema nezvaničnim informacijama, dva dečaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih.

Načelnik Centra bezbednosti Herceg Novi, Predrag Žižić, izjavio je tada za TVCG da je događaju upoznata i Uprava policije Hrvatske, u slučaju da se telo dečaka pojavi u vodama susedne države.

Takođe, prethodnih dana u potragu je bila uključena Evropska agencija za zaštitu granica - Fronteks, Vojska Crne Gore, brojna društva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike