Igor Mančić izrešetan pred detetom u Ljubljani: Ubijen zbog "kavačke" droge vredne 1,5 miliona evra!

22.01.2023

22:14

0

Autor: Mi. S.

Na Igora Mančića već pucano u aprilu 2020. godine kada mu je život bio ugrožen

Igor Mančić izrešetan pred detetom u Ljubljani: Ubijen zbog "kavačke" droge vredne 1,5 miliona evra!
Policijski uviđah posle ubistva: Ilustracija - Copyright Tanjug/AP/Pat Nabong

Igor Mančić (34) likvidiran je pred očima svog deteta juče u Ljubljani. Reč je, po svemu sudeći, o nastavku krvavog rata dva crnogorska mafijaška klana. Ubistvo Mančića slovenački mediji okarakterisali su kao mafijaško.

Ubica, koji je opisan kao muškarac visok 170 centimetara, obučen u tamnu odeću i maskiranog lica i sa kapom na glavi, prema pisanju medija u Sloveniji, Mančiću je prišao kod njegovog automobila. Nakon što je pucao u njega ubica je pobegao i za njim se traga. Likvidaciju oca videlo je i Igorovo dete koje je bilo u vozilu.

Mančić je prema pisanju Večeri, bio u sukobu sa slovenačkim ogrankom "kavačkog klana". On je i ranije vio na meti napadača i to u aprilu 2020. godine. On je te večeri rekao rođacima da ide napolje na cigaretu, a ubrzo su se iz pravca osnovne škole začuli pucnji i vriska.

Igor je tada iz svog pištolja "glok" uzvratio paljbu, ali je bio teško ranjen i život mu je bio u opasnosti. Pored oružja, policija je kod njeg pronašla i 33.000 evra, na osnovu čega je zaključeno da je sa nekim dogovorio poslovni sastanak.

Još 2013. godine, Mančić je bio optužen da je 29. avgusta pucao na E. P.  koji ga je navodno udario tokom svađe i koji mu je odmahnuo rukom. Zanimljivo je da je E. P. kasnije na pretpretresnom ročištu tvrdio da Mančić nije pucao u njega, iako ga je prvo optužio da jeste.

Slovenačka Večer pisala je da je ubijeni Mančić 2019. godine, na inicijativu Željka Tešanovića, zajedno sa Danijelom Božićem i Davidom Šolajom, navodno ukrao drogu u vrednosti od oko 1,5 miliona evra od navodnog šefa slovenačke ćelije "kavačkog klana" Klemna Kadiveca.

Danijel Božić kidnapovan je u Ankaranu u novembru 2019. godine, a njegovo telo pronađeno je dve nedelje kasnije u šumi kod Okrogla. Za tu otmicu i pokušaj otmice Tešanovića sudi se Kadivecu, Draganu Čikojeviću i Bojanu Stanojeviću. Za Božićevo ubistvo osumnjičeni su neki članovi slovenačke ćelije "kavčana", a to su Klemen Kadivec i njegov brat Blaž Kadivec i Drejc Kovač, prenosi Večer. Oni su iznajmili prostorije u kući porodice Čikojević i navodno su čuvali drogu koja je trebalo da bude ukradena 2019. godine.

U ljubljanskom sudu je pre nekoliko dana održano pripremno ročište pred suđenje pripadnicima "kavačkog klana". Na poslednjem ročištu navodni vođa slovenačke ćelije klana izjasnio se da nije kriv. Suđenje će početi u utorak, 24. januara.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike