Sarajevska policija opravdava napad na Srbe: Šire se lažni snimci i uvrede kako bi se umanjio brutalan izliv šovinizma (FOTO/VIDEO)

17.01.2023

10:29

0

Autor: 24sedam

U pokušaju da se napad na srpsku decu i njihove roditelje umanji, uključeni su od korisnika društvenih mreža do ličnosti koje obavljaju javne funkcije u FBiH

Sarajevska policija opravdava napad na Srbe: Šire se lažni snimci i uvrede kako bi se umanjio brutalan izliv šovinizma (FOTO/VIDEO)
Copyright Ilustracija/Printscreen/Youtube/Gradska RTV Podgorica/Twitter

Polse napada na srpsku decu i njihove roditelje u Sarajevu ne prestaju pokušaji iz Federacije Bosne i Hercegovine da se taj brutalan izliv šovinizma opravda i umanji. U tim pokušajima učestvuju kako brojni korisnici društvenih mreža, tako i ličnosti koje obavljaju javne funkcije.

Tako je načelnik Sektora uniformisane policije kantonalne Uprave policije u Sarajevu Džafer Hrvat govorio izneo skandalozne tvrdnje u vezi napada na Srbe.

 

 

Hrvat je, govoreći u emisiji Polis na TVSA rekao da je “zabrinjavajuće da je zbunjena javnost” zato što se “u startu plasiraju jednostrane informacije koje imaju možda različite motive” i da je “potrebno da se odmah na početku čuje i 'druga strana'”.

– Mi smo u dokumentovanju ovog incidenta došli do informacija da je bilo još incidenata koji su prethodili tome koji su pravili državljani Srbije koji su bili učesnici turnira ali nama to nije prijavljeno, dakle naknadno smo došli do informacije –  dodao je Hrvat.

Dakle, umesto da predstavnik policije obavlja svoj posao on je sebi dao za pravo da opravdava brutalan napad na državljane naše zemlje, samo zato što su Srbi.

Međutim, tu nije kraj. Na društvenim mrežama ubrzo posle incidenta se pojavio snimak kojim se navodno dokazuje da su deca iz Srbije pesmom provocirala rivale. Ipak veoma brzo je utvrđeno da se radi o snimku koji nije nastao u Sarajevu tokom turnira na kojem se desio napad.

 

 

Naime, na snimku se vide dečaci koji treniraju u FK Fortuna iz Pančeva i pevaju “Ko to laže Fortuna je mala, nije mala, nije mala svakom po tri dala”.

Kolika mržanja prema Srbima vlada možda je najbolje pokazao direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić, inače poznat po tome što je posmrtne ostatke svoga oca, koji je poginuo 1992. kod Bratunca, sahranio u Potočarima kao “žrtvu genocida”.

Printscreen/Twitter
 

Suljagić je napad na srspku decu i njihove roditelje praktično slavio na Tviteru.

- Ne znam zašto je tako potresno, šokantno, bogohulno, reći da me lijepo zabole je li neko iz Srbije lakše povrijeđen na Ilidži – napisao je on, da bi nešto posle toga objavio fotografiju na kojoj je prikazana slika Uroša Predića “Siroče na majčinom grobu” iz 1888. godine i prokomentarisao:

Printscreen/Twitter
 

– Ovako će se za dvije hevte predstavljati to što je kockasta glava iz neke srpske pripizdine lakše povrijeđena na Ilidži: Stradanije srpske dece na El-lidži.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike