Jezive pretnje ubistvom i klanjem: Marko Kovačević ponovo na meti srbofoba (FOTO)

17.01.2023 | 09:51

Poruka je da ne treba da imamo nikakva prava ako hoćemo da ostanemo Srbi, rekao je Kovačević

Copyright Wikipedia

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević objavio je na svom Fejsbuk profilu poruku pretnje objavljenu na društvenim mrežama kojom mu se preti klanjem i "prženjem očiju majke na roštilju", a sve zbog, kako kaže, nedavnih polemika koje je imao zbog pesme „Od Glave Zete do grada Spuža“ ali i posete Skupštini Srbije.

- Gledaćeš kako ti majkine oči pržim na roštilju dok joj telo jedu gladni vučjaci, a ti ćeš da sediš sa strane i moliš za život dok oštrim nož kojim ću te zaklati - napisao je korisnik Instagrama sa očigledno lažnim nalogom "marllborored333".

Printscreen/Instagram
 

Ova poruka je nakon objavljivanja brzo obrisana.

- Evo do čega dovodi hajka koja se vodi prema meni već danima. Evo zbog čega se napadaju i targetiraju srpski političari, zašto se podižu tenzije, zašto se nakon jedne od najuspešnijih godina u Opštini Nikšić, nova godina od grupe medija započinje sa recikliranjem prošlogodišnjih vesti, sa uhođenjem kako se šta slavi, sa traženjem igli u plastu sena, ne bi li se nekako naudilo mladim ljudima koji rade za grad, za zajednicu, samo zbog toga što su Srbi, što neće da prodaju svoje prađedove i njihovu borbu i muku - napisao je Kovačević.

U podužem odgovoru na ovu poruku, Kovačević navodi da on nije bio taj koji je pokrenuo nijednu od tema koje su ovih dana konstruisane i namerno se drže u žiži javnosti ne bi li se njima manipulisalo protiv njegove ličnosti, protiv političke organizacije kojoj pripada, ali i protiv koalicionih partnera.

Kovačević, između ostalog, kaže da on i njegove stranačke kolege ne žele da pristanu da i dalje budu deo takve takve medijske harange i priče i da se pravdaju što "slavimo, što pevamo, što se veselimo, ne vređajući nikoga, što razgovaramo sa našim narodom i njegovim predstavnicima u drugim zemljama, bivamo razapeti, prokazani“.

Podseća da je tako bilo i letos kada su militantne grupe htele pošto poto da prave u Nikšiću nacistički skup na kom su vređali Srbe i Rome i uspeli da svojim kriminalnim kanalima spreče umetnika koji je bio angažovan da održi koncert kome bi se radovali svi. 

- Poruka je da ne treba da imamo nikakva prava ako hoćemo da ostanemo Srbi. Da Srbi možemo da budemo samo kao neka prazna ljuštura bez ikakvog sadržaja, u vidu dekora onima koji žele da zaborave svoju istoriju, tradiciju i kulturu i da kreiraju neku novu koja ih neće podsećati na poreklo - naveo je, između ostalog, Kovačević.

BONUS VIDEO

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2023/01/01/64c4e9adb45738d81958be5a/uhd/64c4e9adb45738d81958be5a.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958be5a",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1220116_th_1673181417.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug