Superžarište u Hrvatskoj, nezabeleženo u svetu: Posle promocije knjige 90 zaraženih

15.10.2020

12:49 >> 14:01

0

Većina s tog događaja dan kasnije bila na otvaranju tradicionalne manifestacije Voloderske jeseni

Superžarište u Hrvatskoj, nezabeleženo u svetu: Posle promocije knjige 90 zaraženih
Copyright Profimedia

Broj obolelih na promociji knjige u Gornjoj Jelenskoj kraj Popovače povećao se na 90, piše danas zagrebački Večernji list.

“To je i za svetske pojmove dosad nezabeležen postotak pozitivnih osoba, da od 116 testiranih s jednog događaja imamo 90 pozitivnih osoba. To je nešto nezabeleženo i za dalja je epidemiološka proučavanja”, izjavio je direktor Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Inoslav Brkić.

On je naveo da je to i ogroman broj kontakata koji sada moraju biti obuhvaćeni. Brkić je naveo da je većina s tog događaja dan kasnije bila na otvaranju tradicionalne manifestacije Voloderske jeseni.

Otvaranje te manifestacije održano je pod šatorom, a na fotografijama se vidi da je nešto više ljudi nosilo maske nego na promociji knjige, gde je maske nosilo samo nekoliko osoba.

Na promociji knjige u Gornjoj Jelenskoj bio je i načelnik Štaba civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec, a fotografije ukazuju da su na događaju prekršene propisane mere.

Rosavec je u samoizolaciji od četvrtka i za sada je negativan na korona virus. Na istoj promociji bio je i gradonačelnik Popovače Josip Mišković, koji je tek u petak uveče otišao u samoizolaciju, navodi Večernji list.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike