Milov raspop pomešao praznike: Vernicima svoje crkve čestitao "Hristovo vaskrsenje" i najavio da će Božić slaviti 25. decembra!

06.01.2023

22:35

0

Autor: 24sedam

Još jedan ispad samoproglašenog mitropolita

Milov raspop pomešao praznike: Vernicima svoje crkve čestitao "Hristovo vaskrsenje" i najavio da će Božić slaviti 25. decembra!
Copyright printscreen/youtube/rts

Mitropolit nepriznate i nekanonske crnogorske pravoslavne crkve Mihailo Miraš Dedeić čestitao je danas okupljenima tokom organizovanog nalaganja badnjaka na platou ispred Dvora kralja Nikole u Cetinju "praznik Hristovog vaskrsenja".

Raščinjeni sveštenik Dedeić je takođe najavio da će CPC „videti hoće li odabrati" za slavlje Hristovog rođenja 25. ili 7. januar.

- Javio sam se samo da vam čestitam ovaj praznik Hristovog vaskrsenja. Danas ovaj praznik, da li je po starom ili novom kalendaru čitavi hrišćanski svet slavi ovaj praznik. Slave ga i Crnogorci i 25. i danas, a videćemo oćemo li odabrati jedan od ova dva datuma - poručio je Dedeić u obraćanju okupljenima na platou ispred Dvora kralja Nikole, prenosi crnogorski portal A plus.

Podsetimo, samoproglašeni mitropolit kanonski nepriznate takozvane Crnogorske pravoslavne crkve obratio se gradonačelniku Cetinja Aleksandru Kašćelanu 2. januara dopisom u kome je tražio da se "vernicima Crnogorske pravoslavne crkve omogući da 6. januara na Badnji dan, nalože badnjak ispred Cetinjskog manastira“.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A plus

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike