Muškarac koji je ubio bebu imao zabranu prilaska! Oglasila se policija povodom stravičnog zločina u Zagrebu

05.01.2023

14:47

0

Autor: 24sedam

Pijani 43-godišnji Goran K. je u sredu uveče na zagrebačkoj Peščenici ubio dete i teško povredio njegovu majku

Muškarac koji je ubio bebu imao zabranu prilaska! Oglasila se policija povodom stravičnog zločina u Zagrebu
Ilustracija - Copyright YouTube

Zagrebačka policija održala je konferenciju za novinare povodom ubistva devojčice koje je počinio Goran K.

Policija je potvrdila da se muškarac ubio bacivši se pod kamion. Porodica je bila pod nadzorom Centra za socijalni rad nekoliko godina, dok je ubica bio poznat policiji od ranije.

- Reagovali smo u tri navrata. Jednom je to bilo prekršajno i u dva navrata zbog krivičnog dela ugrožavanja i povrede prava deteta. Svojevremeno je imao određene zabrane, međutim, sve mere su prestale u martu 2021. Počinilac nije živeo sa njima, ali je povremeno dolazio. Jedno dete je njegovo, a imao je sudsku odluku po kojoj je imao pravo na posete. Svaki put kada je to traženo, policija je reagovala. U roku od godinu i po dana nije bilo prijava nasilja u porodici i nije bilo potrebe za postupkom policije.

Podsetimo, pijani 43-godišnji Goran K. je u sredu uveče na zagrebačkoj Peščenici ubio dete i teško povredio njegovu majku, bivšu suprugu, pre nego što se odvezao na autoput gde je izvršio samoubistvo.

Zagrebačka policija je u četvrtak saopštila da je nešto pre i posle 20.30 primila nekoliko poziva koji su se odnosili na nasilje u porodici na području Peščenice.

Prvi poziv uputila je pomenuta 42-godišnja žena koja je prijavila zlostavljanje od strane svog "najverovatnije alkoholisanog" 43-godišnjeg bivšeg supruga.

Nakon toga usledila su još dva poziva, jedan zbog svađe na putu, a potom i zbog povreda sekirom.

Policija ističe da je odmah po prvom pozivu izašla na lice mesta i utvrdila da je 43-godišnji muškarac sekirom udario dete i njegovu majku u predelu glave, i da su oni zatečeni u teškom stanju.

Policajci su odmah počeli da im pružaju prvu pomoć, a potom je, po dolasku Hitne pomoći, povređenima ukazana lekarska pomoć u zagrebačkim bolnicama.

Ubrzo je policija ustanovila da je izvršilac ovog nasilja pobegao u nepoznatom pravcu automobilom tada nepoznate registracije, a naknadno je obaveštena o pogibiji muškarca u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu A3.

Na mestu nesreće zagrebačko tužilaštvo i policija izvršili su uviđaj i utvrdili da je reč o samoubistvu.

Rano jutros dobili su informaciju da je dete od zadobijenih povreda preminulo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike