Oglasio se Abazović: Oko Zakona smo se dogovorili s crkvom i to nam je najvažnije, nisam u konfliktu sa Krivokapićem

15.10.2020

06:31 >> 14:21

0

Autor: M. I.

Treba što pre formirati vladu i to je sada jedino važno, naglašava Abazović

Oglasio se Abazović: Oko Zakona smo se dogovorili s crkvom i to nam je najvažnije, nisam u konfliktu sa Krivokapićem
Copyright YouTube/Printscreen/ RTV Cetinje

– Ljudi koji treba da se dogovore oko Zakona o slobodi veroispovijesti su se već sve dogovorili. To će biti rešeno za pet minuta. Zakon nećemo povlačiti jer to nije praktično i to je jedini razlog. Biće izbačeni svi sporni članovi, što je u interesu svih, pa i crkve – kaže Dritan Abazović, lider Građanskog pokreta URA.

On je rekao da je glavni razlog zašto se neće donostiti novi zakon – duga procedura.

– Ako bismo išli u novi zakon, izgubili bismo godinu dana. To bi značilo da moraju da se okupe sve verske zajednice, da sednu zajedno i dogovore se, da se formiraju ekspertski timovi i da pišu novi dokument. To bi potrajalo više od godinu dana. Ovako ćemo ovaj postojeći zakon promeniti, pa ako bude nezadovoljnih, onda neka pišu novi. Ovaj Zakon nije uopšte loš, samo sadrži sporne članove, koje ćemo izbaciti. Postoje četiri sporna člana koja se tiču imovine, a sve ostalo je o nekim registracijama i stvarima koje su nebitne – kaže Abazović.

On je rekao da nema nikakvih nesuglasica sa Demokratskim frontom i Zdravkom Krivokapićem.

– Ne treba nam javna polemika. Pokušavamo da se dogovorimo s članovima Demokratskog fronta i sa ostalim strankama u koaliciji koje su okupljene oko Zdravka Krivokapića. Optimista sam i mislim da ćemo vrlo brzo naći rešenje i dogovoriti se. To je ono što građani očekuju od nas. Moram da naglasim da su naši stavovi vrlo jasni i jednostavni. Oko Zakona o slobodi veroispovijesti smo se dogovorili s crkvom i to nam je najvažnije. U potpunosti podržavam Krivokapića i među nama nema konflikata, što je najbitnije. Cela priča sa zakonom je gotova – rešena – naglašava Abazović.

On se osvrnuo i na spekulacije o sukobu zbog preuzimanja bezbednosnih struktura Crne Gore.

– Ne želim da odgovaram na raznorazne naslove u medijima i da se prepucavam. Potpuno je sada nebitno koju ću ja funkciju dobiti, oni kojima su samo funkcije bitne neka se zadovoljavaju titulama. Treba što pre formirati vladu i to je sada jedino važno – naglašava Abazović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike