Uhapšen ministar za ljudska prava i izbeglice u BiH!

06.12.2022

10:39

0

Tokom hapšenja obavljen je i pretres poslovnih prostorija, mesta boravka osumnjičenog i drugih objekat u cilju pronalaska dokaza o izvršenim krivičnim delima.

Uhapšen ministar za ljudska prava i izbeglice u BiH!
Ilustracija - Copyright Profimedia

 U zajedničkoj policijskoj akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP Republike Srpske danas je uhapšen Miloš Lučić, aktuelni ministar u Ministarstvu za ljudska prava i izbeglice BiH.

Tokom hapšenja obavljen je i pretres poslovnih prostorija, mesta boravka osumnjičenog i drugih objekata u cilju pronalaska dokaza o izvršenim krivičnim delima.

Osumnjičeni Lučić je pod istragom Tužilaštva BiH zbog krivičnog dela zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, povezano sa više koruptivnih krivičnih dela kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za njega i njemu bliskim osobama.

Sarajevski mediji prenose da su tokom rada na predmetu prikupljeni dokazi da je osumnjičeni vršio grube zloupotrebe u oblasti trošenja sredstava namenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zoupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike