Užas u Banjaluci: Stariji učenici opkolili dečaka (14) i pretukli ga blizu škole

24.11.2022 | 15:51

Sve je potvrdio otac dečaka, a oglasila se i direktorka škole

Copyright Profimedia

Učenika (14) Osnovne škole "Ivo Andrić" u Banjaluci sinoć je, nedaleko od školskog objekta, opkolila grupa od najmanje 20 dečaka, navjerovatnije srednjoškolaca, te ga je jedan od njih pretukao, prenose "Nezavisne novine".

Vest je potvrdio za ovaj portal otac ovog osnovca, koji je insistirao na anonimnosti, a na medijski istup se odlučio kako se ovakav napad više ne bi dogodio nijednom učeniku.

- Ako treba deca da u strahu idu u školu, to je suludo - rekao je otac i dodao:

- Odvojili su njegove drugare da ne mogu prići da ga odbrane, te njega fizički napali. Njih je bilo bar 20. Okružili su ga. Jedan ga je tukao. Izudaran je po licu, oboren na zemlju, a potom su ga ostavili na miru.

Profmedia
 

Ispostavilo se, dodaje, da je pozadina svega ovoga raniji verbalni sukob, te da je to njegovom sinu veče ranije i rečeno da će biti sačekan ispred škole, ali on to verovatno nije ozbiljno doživeo.

Otac, naime, sumnja da je napadače poslao vršnjak njegovog sina, sa kojim je četrnaestogodišnjak imao razmirice.

Direktorka škole obaveštena

- Mene je o svemu obavestila školska direktorka i razredna. Došao sam tamo, prijavljeno je policiji. Njega smo odveli u UKC RS, da mu se zbrinu rane, da se zašiju. Njemu je rasečeno lice i usna na dva mesta. Nakon toga smo se javili u Policijsku stanicu da to službeno prijavimo. Nakon svega, ja se plašim da će on imati stresove ubuduće, da će se plašiti da će ga neko dočekati. Šokirani smo. Sreća da je to prošlo bez ozbiljnijih fizičkih posledica, a nadam se da neće biti psihičkih. Ovakve stvari ne bi se smele ponavljati nikome - rekao je ogorčeni otac.

Željka Opačić, direktorka Osnovne škole "Ivo Andrić", kaže da je o svemu odmah upoznata.

- Već smo reagovali. Imali smo i vandrednu sednicu Nastavničkog veća, te su sve kolege upoznate o nemilom događaju. Jutros sam predsednika Aktiva direktora srednjih škola upoznala o saznanjima našeg đaka da se radi o grupi srednjoškolaca - rekla je Opačićeva za pomenuti medij.

Profmedia
 

Dodala je da su preduzeli i niz drugih mera, te sa roditeljima obavili razgovor, a da su na snazi pojačane mere i dežurstva nastavnika.

- Dobili smo informaciju da je to bila sačekuša - rekla je Opačićeva.

Iz Policijske uprave Banjaluka su rekli su da je ovaj događaj prijavljen nadležnoj policijskoj stanici, koja je preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti. 

- O svemu su obavešteni dežurni tužilac za maloletnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Centar za socijalni rad Banjaluka", rekli su za iz Policijske uprave Banjaluka.

Bonus video:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/11/01/64c4e9adb45738d81958bf4b/uhd/64c4e9adb45738d81958bf4b.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958bf4b",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1177077_th_1667741785.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Nezavisne novine