U Dubrovniku dva muškarca opljačkala rođaku: Starici iz sefa uzeli smaragde, rubine i dijamante u vrednosti od 130 hiljada evra

24.11.2022

06:16

0

Zbog sumnje da su počinili kazneno delo krađe dvojica osumnjičenih su, uz kaznene prijave, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Dubrovnik

U Dubrovniku dva muškarca opljačkala rođaku: Starici iz sefa uzeli smaragde, rubine i dijamante u vrednosti od 130 hiljada evra
Skupoceni nakit/ilustracija - Copyright Pixabay

Policija u Dubrovniku uhapsila je dvojicu muškaraca zbog sumnje da su ukrali velike količine nakita.

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske stanice Dubrovnik dva muškarca u dobi od 77 i 23 godine sumnjiče se za kazneno djelo krađe stvari velike vrednosti - piše policija.

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 23-godišnjak, na nagovor 77-godišnjaka, sredinom novembra ove godine, pomoću originalnog ključa ušao u kuću koja se nalazi na području Dubrovnika, a koja je u vlasništvu 69-godišnjaka - dodaje se.

Profimedia
 

Potom je pomoću originalnog ključa otvorio sef koji se nalazi u spavaćoj sobi i iz njega ukrao skupoceni nakit, odnosno tri seta ogrlica od safira, smaragda i rubina, kao i novac u raznim valutama, u ukupnom iznosu od milion i 17.000 kuna, dodaje policija.

Nakit je vlasništvo 62-godišnjakinje koja je u bliskom srodstvu sa osumnjičenima, dok je novac vlasništvo 69-godišnjeg vlasnika kuće. 

Policija je novac i nakit pronašla kod 77-godišnjaka, i biće vraćen vlasnicima.

Zbog sumnje da su počinili kazneno delo krađe dvojica osumnjičenih su, uz kaznene prijave, predati pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike