Evropska unija poručila Podgorici: Nećemo se mešati u formiranje nove vlade

11.10.2020

21:59 >> 08:57

0

Autor: A. B.

Evropska unija poručila Podgorici: Nećemo se mešati u formiranje nove vlade
Copyright Pixabay
Evropska unija se apsolutno neće mešati u formiraje nove crnogorske vlade, rekao je šef delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimir Bilčik i ponovio da EU ni na koji način nije imala uticaj na rezultat avgustovskih izbora.

– Pozdravljam činjenicu da su građani demokratski saopštili želju za promenama, a promene treba da sprovedu političari koji su izabrani. Već imate novog predsednika Skupštine, u toku su pregovori o budućem sastavu Vlade i mislim da je to test zrelosti crnogorske demokratije – rekao je Bilčik u intervjuu za RTCG.

On veruje u napredak Crne Gore ako dođe do uspešne primopredaje vlasti i nova vlada bude mogla biti formirana, ukoliko institucije budu ispravnije funkcionisale, uključujući činjenicu da budući parlament ne doživi bojkot, što je, ocenjuje, bio veliki problem tokom prethodnog saziva i sprečavao je brojne važne reforme, uključujući i izborne reforme u Crnoj Gori.

Printscreen / Youtube

– Ove odluke samo mogu biti donete u Crnoj Gori, uz učešće političara, građana i kao što sam već kazao u komentaru nakon izbora, EU ni na koji način ne može biti krivac za rezultate izbora u Crnoj Gori. Jasno sada kažem, budućnost Vlade Crne Gore je u rukama građana Crne Gore – rekao je Bilčik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTCG

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike