Devojčica iz Mostara zbog bahatih vozača ostala siroče: Izborila se za život posle stravične nesreće, od optužnice i dalje ništa (FOTO)

03.11.2022

20:45

0

Poginuli su Boris (35) i Marijana (34) Krstić i njihov 9-godišnji sin. Porodica Krstić vraćala se s izleta

Devojčica iz Mostara zbog bahatih vozača ostala siroče: Izborila se za život posle stravične nesreće, od optužnice i dalje ništa (FOTO)
porodica krstic mostar copy - Copyright Printscreen/Klix.ba/ŽO Facebook/Zajednice žena HDZ BiH ''Kraljica Katarina Kosača'' HNŽ-a

Pre 40 dana došlo je do teške nesreće u kojoj su četiri osobe poginule i još četiri su teško povređene. Bilo je to 24. septembra u mestu Buna-Zaton kod Mostara. Nesreću su izazvala dvojica lokalnih tajkuna koja su se BMW-om i "mercedesom" trkala na putu .

Poginuli su Boris (35) i Marijana (34) Krstić i njihov 9-godišnji sin. Njihova ćerka Gabrijela (3) zadobila je teške povrede. Porodica Krstić vraćala se s izleta.

Smrtno je stradao i jedan od vozača koji su se trkali, Mate Primorac. Kako je pisao Avaz.ba, sumnja se kako je samu nesreću izazvao upravo Primorac, koji je nepropisno preticao na mestu gde je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat, usled čega je udario u "mercedes" za čijim je volanom bio Mile Doko (31), potom u BMW kojim je upravljao L.Š. (22) i na kraju svom silinom u "reno", u kojem je bila porodica Krstić, a kretao se iz suprotnog smera.

Prema pisanju Avaza, Primorac i Doko zajedno su bili na krštenju u jednom mostarskom restoranu, iz kojeg su se zaputili prema Čitluku i Međugorju, gde žive. Dodaju kako se spekuliše da je Primorac krenuo da pretiče Doku, ali da on to nije dopustio pa je usledila trka.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanske županije objasnilo je da li je podignuta optužnica za ovaj stravičan slučaj i dalo odgovor u kojoj je fazi sama istraga. 

- Tužilaštvo i dalje preduzima sve zakonom propisane mere i radnje i naložena su sva neophodna veštačenja, preduzeće se i druge istražne radnje s ciljem potpunog rasvetljavanja svih okolnosti koje su dovele do ove nesreće s tragičnim posledicama. Nakon veštačenja i prikupljenih drugih dokaza, Tužilaštvo će moći da odredi uzroke i okolnosti pod kojima je došlo do ove tragične nesreće - stoji u njihovom odgovoru.

Prema ovome, jasno je kako konkretnih informacija još uvek nema, a Tužilaštvo je praktično odgovorilo isto ono što i 26. septembra, pre više od mesec dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike