Otac iz Hrvatske osumnjičen za smrt svoje dvomesečne bebe: Preti mu 15 godina zatvora

31.10.2022

22:30

0

Istraga smrti bebe je trajala šest meseci, a Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici je protiv 24-godišnjaka podiglo optužnicu koja je stigla na velikogorički sud

Otac iz Hrvatske osumnjičen za smrt svoje dvomesečne bebe: Preti mu 15 godina zatvora
Ilustracija - Copyright Profimedia

Čini se da će otac dvomesečne bebe koja je krajem marta preminula u KBC-u Zagreb da odgovara za smrt novorođenčeta.

Naime, kako piše Jutarnji, otac je 27. marta u stanu u predgrađu Zagreba grubo fizički postupao prema svom detetu pri čemu je ono zadobilo brojne povrede od kojih je preminulo nakon tri dana na respiratoru uprkos intenzivnoj borbi lekara.

Ocu preti 15 godina zatvora

Istraga smrti bebe je trajala šest meseci, a Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici je protiv 24-godišnjaka podiglo optužnicu koja je stigla na velikogorički sud.

Tužilaštvo ga tereti za kazneno delo povrede detetovih prava sa smrtnim ishodom te mu preti do 15 godina zatvora, a s obzirom na okolnosti dela, Županijski sud u Velikoj Gorici mu je produžio istražni zatvor jer postoji opasnost od ponavljanja dela.

Dete je bilo reanimirano na putu do bolnice

Podsetmo, tog kobnog 27. marta bebini roditelji su dočekali radnike Hitne. Usledila je reanimacija na putu do KBC-a Zagreb, gde je dete dovezeno životno ugroženo. Tokom puta uspeli su da uspostave funkcije srca, ali ne i disanja pa je dete stavljeno na respirator. Iako su uspeli da uspostave i funkciju pluća, mozak je očito predugo bio bez kiseonika.

Policija je po dolasku bebe u bolnicu pokrenula istragu, a prvo su saopštili kako povrede na bebi nisu posledica kaznenog dela.

No to se nakon višemesečne istrage promenilo, te će otac kazneno odgovarati.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike