U osnovnoj školi u Zagrebu učenik maltretira celo odeljenje: Tuče i vređa vršnjake, učiteljica se u strahu zaključala

28.10.2022

13:10

1

Problemi s tim dečakom, koji druge učenike verbalno i fizički napada, traju već više od dve godine

U osnovnoj školi u Zagrebu učenik maltretira celo odeljenje: Tuče i vređa vršnjake, učiteljica se u strahu zaključala
Vršnjčako nasilje / Ilustracija - Copyright Profimedia

Svi učenici istog razreda jedne zagrebačke osnovne škole, već dva dana ne odlaze na nastavu jer su tako odlučili roditelji. Kap koja je prelila čašu bio je incident u sredu, kada je dečak napao vršnjaka iz razreda na podu školskog WC-a.

Nakon što je jedan od učenika to video, otrčao je učiteljici koja se od straha, zajedno s ostalim učenicima - zaključala u učionici, prenosi Dnevnik.hr.

Problemi s tim dečakom, koji druge učenike verbalno i fizički napada, traju već više od dve godine. Za sve to vreme tuče i vređa drugu decu, čak i učiteljicu, a jednom je čak intervenisala i policija.

- Moja ćerka se prošle godine toliko bojala odlaska u školu da se držala za vrata učionice, plakala i nije htela da uđe unutra. Šta je sledeće? Doći će u učionicu s nožićem? Svi kipimo - rekla je uzrujana majka.

Profmedia
 

Direktorka škole upoznata sa problemom

Predstavnica roditelja, A. B, rekla je za Dnevnik.hr. da se dečak druži s njenim sinom. Kaže da je dečak dobar, ali smatra da se njime treba više baviti.

Dnevnik.hr je razgovarao sa direktorkom te škole, koja je potvrdila da problem sa tim dečakom pokušava da reši već duže vreme.

Sa situacijom oko dečaka upoznato je Ministarstvo nauke i obrazovanja, Centar za socijalni rad, policija, kao i Gradski ured za obrazovanje.

Ističe da ne podržava odluku roditelja da ne šalju svoju decu na nastavu jer tako "koče njihovo obrazovanje".

Otkrila je da su prikupili svu potrebnu dokumentaciju i da danas sledi jedan sastanak. Istakla je da bi se potpuno rešenje moglo čekati i do dve nedelje, ali da su "pronašli vatrogasnu meru s kojom će deca ići u školu".

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike