Bura oko spomen-ploče u Morinju ne jenjava: Biće uklonjena, a tekst redigovan

27.10.2022

08:22

0

Spornu spomen ploču su 10. oktobra otkrili smenjeni ministri Konjević i Krivokapić zajedno sa hrvatskim kolegama

Bura oko spomen-ploče u Morinju ne jenjava: Biće uklonjena, a tekst redigovan
Dritan Abazović - Copyright Printscreen/YouTube/Vlada CG

Premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović najavio je da će spomen-obeležje postavljeno u nekadašnjem logoru JNA u Morinju morati da bude uklonjeno, a potom postavljena nova tabla sa ispravljenim tekstom i u skladu sa zakonom.


Abazović je novinarima rekao da niko nije protiv table, ali da ona ne može biti postavljena protiv zakona.

-Mi možemo da zakonski postavimo tablu i onda će to biti zadovoljavajuće. Problem je i tekst na toj tabli, to će morati da se koriguje, jer ispada da Crna Gora nikakve veze sa tim nema", naveo je Abazović - prenela je podgorička Pobjeda.

Abazović je nakon smene ministara odbrane i spoljnih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića formalno preuzeo MVP, dok je resor odbrane „dodelio“ aktuelnom ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću.

Spornu spomen ploču su 10. oktobra otkrili smenjeni ministri Konjević i Krivokapić zajedno sa hrvatskim kolegama, šefom diplomatije Gordanom Grlicom Radmanom i ministrom branitelja Tomom Medvedom.

Ploča je postavljena bez neophodne dokumentacije, a Državna inspekcija naložila je njeno uklanjanje, ali priipadnici Vojske CG nisu dozvolili ulazak inspektora bez izričite saglasnosti Ministarstva odbrane.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike