Otac Velibor Džomić: Nisam službeno obavešten o zabrani ulaska u Crnu Goru

26.10.2022

21:59

0

Autor: 24sedam

Agencija za nacionalnu bezbednost Crne Gore i MUP su zabranili ulazak i boravak na teritoriju Crne Gore za 28 stranih državljana, pod optužbom da su nosioci malignog uticaja stranih službe

Otac Velibor Džomić: Nisam službeno obavešten o zabrani ulaska u Crnu Goru
viber_image_2022-05-19_17-57-14-628 - Copyright 24sedam/R.M.

Protojerej-stavrofor Velibor Džomić izjavio je da mu još uvek nije uručeno rešenje o zabranu ulaska i boravka u Crnoj Gori. On je poručio da će se žaliti na takvu odluku ukoliko se medijske spekulacije ispostave tačnim.

– Što se tiče konkretno mene nisam upoznat sa zabranom ulaska i boravka. Ukoliko je to tačno, žaliću se nadležnim organima u Crnoj Gori jer ne može se na ovakav način postupati prema bilo kome.  Ako neko vrši neke nedozvoljene i nezakonite radnje, postoje organi koji će to da utvrde i da sankcionišu, a ne na ovakav način bez prava na odbranu – poručio je Džomić za crnogorsku Borbu.

Podsetimo, Agencija za nacionalnu bezbednost Crne Gore i MUP su zabranili ulazak i boravak na teritoriju Crne Gore za 28 stranih državljana, pod optužbom da su nosioci malignog uticaja stranih službe, a među njima se našlo ime i oca Velibora Džomića.

Pixabay

Protojerej-stavrofor Velibor Džomić je bio dugogodišnji paroh podgorički, starešina Crkve Svetog Đorđa pod Goricom, Arhijerejski namesnik podgoričko-kolašinski i koordinator Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske. Sveti Arhijerejski Sabor SPC ga je dva puta imenovao za sekretara Komisije za reviziju Ustava Srpske Pravoslavne Crkve (2011-2021.g. i od 2021.g. do danas). Odlukom Svetog Arhijerejskog Sinoda SPC je imenovan za člana Velikog crkvenog suda SPC (2015-2021.g.).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike