Crna Gora je građanska, a ne srpska država: DPS oštro kritikovao Krivokapića

14.10.2020

14:55 >> 11:36

0

Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Ðukanovića oštro je danas kritikovala mandatara Zdravka Krivokapića

Crna Gora je građanska, a ne srpska država: DPS oštro kritikovao Krivokapića
Copyright Printscreen/ Youtube/TV Vijesti

Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Ðukanovića oštro je danas kritikovala mandatara Zdravka Krivokapića .

Kako tvrde- ponovo je diskriminisao sve one građane Crne Gore koji se ne izjašnjavaju kao Srbi, a to je, dodaju, više od 70 odsto.

“Aluzijom koju je napravio da je Crna Gora srpska država, Krivokapić se vraća svojoj ideološkoj matrici, koju je očigledno, samo nakratko napustio, da bi postao mandatar”, navodi se u saopštenju DPS-a dostavljenom Tanjugu.

Navode da Krivokapić može da se, kako kažu, “privatno klanja i ljubi ruke sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, može u kampanji da se slika sa zastavama Republike Srbije, i da srbuje po privatnim zabavama”.

“Ali, kada nastupa kao mandatar vlade države Crne Gore, onda mora da poštuje sve građane i da postupa u skladu sa Ustavom prema kome je naša država građanska, a ne srpska. I u skladu sa sporazumom koji je nedavno potpisao sa svojim koalicionim partnerima”, poručili su iz DPS-a.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike