Incidenti na biračkim mestima u Crnoj Gori: U Rožajama prekinuto glasanje, u Podgorici ukradena glasačka kutija, u 2 opštine nestalo struje

23.10.2022

05:16 >> 09:09

0

Lokalni izbori se održavaju u trenutku teške političke krize u Crnoj Gori, gde su tokom dve godine promenje dve vlade

Incidenti na biračkim mestima u Crnoj Gori: U Rožajama prekinuto glasanje, u Podgorici ukradena glasačka kutija, u 2 opštine nestalo struje
Ilustracija - Copyright ATAImages/ A.A.

U Crnoj Gori će danas biti održani lokalni izbori u Podgorici i 13 opština.

Birališta su otvorena jutros, a moći će da se glasa sve do 20 časova. Oko 350.000 građana sa pravom glasa bira lokalne vlasti.

U Rožajama prekinuto glasanje

Član Biračkog odbora URA prekinuo je glasanje na biračkom mestu broj 32 u Rožajama jer je, kako se navodi iz te parije, članica Biračkog odbora iz reda Bošnjačke stranke posedovala birački spisak kod sebe i kontrolisala ko izlazi na glasanje!

- Članica biračkog odbora je u rodbinskim vezama sa predsednikom Bošnjačke stranke. Aktivisti URE preko puta biračkog mesta „M. Pećanin“ u jednom poslovnom objektu naišli su na grupu ljudi koji kontrolišu izlaznost i glasanje. O slučaju je obaviještena policija, saopštili su iz URE.

Tanjug/Sava Radovanović
 

U Tivtu zbog nestanka struje zatvorena neka biračka mesta

U Tivtu jutros nije bilo struje, pa je izjašnjavanje na lokalnim izborima bilo otežano više od sat vremea. Od 20 biračkih mesta na početku glasanja otvorena su samo ona na kojima je dobro dnevno svetlo da bi oko 8.30 sati stigla struja.

I u Budvi nestalo struje

I u Budvi kažu da nestanak struje jutros nešto posle sedam sati i nakon otvaranja biračkih mesta nije bitno uticao na izborni proces, a glasanje se odvijalo uz vizuelnu identifikaciju.Na biralištima nije bilo gužve.

U Šavniku incident na početku glasanja

U Šavniku, na biračkom mestu broj 1, koje se nalazi u zgradi Opštine, član biračkog odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" Đorđije Aleksić nije dozvolio prvom biraču da glasa jer, kako je kazao, nije u pitanju stanovnik Šavnika već meštanin Župe nikšićke. Zbog ovog incidenta glasanje nije počelo.

Pixabay
 
 

U Podgorici nestala glasačka kutija

Glasačka kutija ukradena na biralištu broj 34 u Podgorici! Predsednik izborne komisije Veselin Vukčević kazao je da jedno od 208 biračkih mesta na teritoriji Podgorice nije otvoreno.

- Radi se o biračkom mestu 34. Imamo informacije da na tom biačkom mestu nema električne energije i da su otuđeni i uništeni glasačka kutija i paravani za glasanje. Nadležni organi će ispitati slučaj, a mi ćemo omogućiti da se to biračko mesto s malim zakašnjenjem otvori - kazao je Vukčević, dodajući da se radi o malom biračkom mestu gde kašnjenje sa otvaranjem neće praviti problem.


Osim u Podgorici, izbori će biti održani u Bijelom Polju, Baru, Budvi, Danilovgradu, Žabljaku, Zeti, Kolašinu, Pljevljima, Plavu, Plužinama, Rožaju, Tivtu i Šavniku.

Lokalni izbori se održavaju u trenutku teške političke krize u Crnoj Gori, gde su tokom dve godine promenje dve vlade.

Lokalni izbori se održavaju po starom izbornom zakonima, uprkos višegodišnjim pozivima Evropske unije da se sprovede izborna reforma.

Očekuje se da će se glavna borba voditi na izborima u Podgorici, gde živi gotovo 190.000 stanovnika, skoro trećina građana Crne Gore.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike