Nezapamćena tragedija: Mramorne ploče prignječile klesara i radnika, čuli su se samo vrisak i plač

21.10.2022

19:18 >> 19:19

0

Autor: 24sedam

Muškarac (38), vlasnik kamenorezačke radionice i kolega (22) poginuli su danas u tragičnoj nesreći na radu

Nezapamćena tragedija: Mramorne ploče prignječile klesara i radnika, čuli su se samo vrisak i plač
Ilustracija - Copyright Profimedia

Muškarac (38), vlasnik kamenorezačke radionice i kolega (22) poginuli su danas u tragičnoj nesreći na radu u naselju Galdovo u Sisku.

Do nesreće je došlo oko 9 sati, prilikom istovara mermernih ploča, piše Večernji. Navodno su spustili jednu stranu kamiona i ploče su krenule da klizaju i poklopile su radnike.

Nesreća se dogodila u skladištu materijala, a radionica je udaljena nekoliko stotina metara dalje.

Najbliže susede uznemirila je buka, vrisak i plač koji su ukazivali na tragediju, a zvuci sirena ubrzo su naznačili svim Galdovčanima da se dogodilo nešto strašno.

– Tragedija je to, otišla su dva mlada života. Bio je sused za poželeti, tako dobar i vredan dečko – rekla je komšinica.

Vlasnik radionice koji je stradao u nesreći bio je izrazito poštovan u Sisku i okolini i otac dvoje dece. Meštani su čuli snažan tresak i plač, a na mesto događaja jako brzo je stigla policija, hitna pomoć i vatrogasci.

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ SRDJAN BAKOVIC

 

U dvorištu je za vreme nesreće bio i treći radnik koji je na viljuškaru čekao da preveze ploče u radionicu. On im je odmah pokušao pomoći, ali nažalost bilo je prekasno. S njima je danas trebalo da bude još jedan radnik, koji iz zdravstvenih razloga nije došao na posao.

– Naručivao je često materijal, posla je bilo jako puno, svi su cenili njegove zlatne ruke i kod njega ugovarali spomenike, zaista je bio majstor svoga zanata, a i dobar čovek, dobričina velika. Znali su momci to da rade. Šta se dogodilo ovaj put, nikome nije jasno. To vam je čista sudbina – rekao je jedan sused.

Iza preminulog D.G. ostala je supruga i dvoje male dece.

Uviđaj koji je sprovodila županijska državna tužiteljka Jadranka Huskić trajao je do kasnog popodneva. 

Bonus video:


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike