Nabujala Sava "gutala" migrante u gumenom čamcu: Zahvaljujući brzoj reakciji policije izvukli žive glave

16.10.2022

10:37

0

Odmah po dojavi, policijski službenici su službenim plovilom u vrlo kratkom vremenu od svega pet minuta došli do mesta prevrtanja čamca

Nabujala Sava "gutala" migrante u gumenom čamcu: Zahvaljujući brzoj reakciji policije izvukli žive glave
migranti sava foto mup hr (2) - Copyright brodsko-posavska-policija.gov.hr

Dvojica migranata koji su gumenim čamcem pokušali iz Bosne i Hercegovine da pređu reku Savu i da dođu u Hrvatsku umalo su nastradali jer im se čamac prevrnuo.

Kako je u subotu saopštila Policijska uprava brodsko-posavska, policijski službenici Stanice granične policije Stara Gradiška došli su u petak u 11:35 sati do saznanja da je na reci Savi kod Davora došlo do prevrtanja gumenog čamca zbog čega su dve osobe pale u reku.

Iz policije su rekli da su na lice mesta došli za pet minuta te da su migranta koji se pridržavao za čamac zbrinuli u kratkom roku.

brodsko-posavska-policija.gov.hr
 

- Odmah po dojavi, policijski službenici su službenim plovilom u vrlo kratkom vremenu od svega pet minuta došli do mesta prevrtanja čamca. Dolaskom su uočene dve osobe afroazijskog porekla. Jedna osoba je izlazila iz reke na suprotnoj obali u Bosni i Hercegovini, dok se druga pridržavala za gumeni čamac, te su ju izvukli iz reke, nakon čega je osoba zbrinuta - saopštila je policija i dodala:

- Ovim činom policijski službenici su još jednom pokazali svoju humanost i hrabrost, s obzirom da ovo nije prvi slučaj spasavanja migranata iz nabujale reke Save te su se i ovaj put pokazali kao profesionalci kojima je na prvom mestu zaštita života i tela građana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike