Krao drva, pa završio iza rešetaka: Uhapšen muškarac na Sokocu

14.10.2022

13:37

0

Autor: 24sedam

U tovarnom prostoru vozila nalazili su se trupci bez prateće dokumentacije

Krao drva, pa završio iza rešetaka: Uhapšen muškarac na Sokocu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policija je juče u toku akcije "Šuma 2022" u mestu Tisa izvršila kontrolu teretnog vozila kojim je upravljao D.B. 

U tovarnom prostoru vozila nalazili su se trupci bez prateće dokumentacije, saopštili su iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, prenosi Srpskainfo.

Vozilo i trupci oduzeti su i predati Šumskom gazdinstvu "Romanija".

Tokom predaje trupaca ŠG "Romanija", osoba B.B. je vozilom "Golf 2" ometala policijske službenike u vršenju službene radnje, te je zbog toga uhapšena.

Daljim proverama utvrđeno je da je B.B. višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja i da u registru novčanih kazni ima dug od 6.017 konvertibilnih maraka, stoga je vozilo privremeno oduzeto.

O svemu je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i u toku je dokumentovanje krivičnog dela šumska krađa.

U saopštenju se navodi da su u proteklom mesecu policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo u više navrata izvršili privremeno oduzimanje drvnih sortimenata za koje fizička i pravna lica nisu posedovala odgovarajuću dokumentaciju.

Policija će i u narednom periodu sprovoditi preventivne i represivne mere i radnje, sa ciljem sprečavanja ilegalne seče šume i vršenja krivičnih dela na štetu šumskih gazdinstava na području odgovornosti Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Srpskainfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike