Travnička hronika: Žena dobila potres mozga jer je muž pogodio šoljicom za kafu, a ćerku gađao Kuranom

11.10.2022

12:20

0

Optuženom Karičiću se stavljalo na teret da ugrozio mir, fizički integritet i psihičko zdravlje supruge N. K. i maloletne ćerke

Travnička hronika:  Žena dobila potres mozga jer je muž pogodio šoljicom za kafu, a ćerku gađao Kuranom
Kuran - Copyright Profimedia

Opštinski sud u Travniku je, nakon održanog dokaznog postupka, doneo presudu Fahrudinu Karičiću kojom ga je proglasio krivim za izvršeno kazneno delo nasilja u porodici, te mu izrekao kaznu zatvora od deset meseci.

Prema optužnici koju je podiglo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, optuženom Karičiću se stavljalo na teret da je u periodu od kraja marta 2020. do 25. aprila 2020. godine u okolini Viteza, u porodičnoj kući u kojoj živi sa suprugom N. K. i četvoro maloletne dece, nasiljem i drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrozio mir, fizički integritet i psihičko zdravlje supruge N. K. i maloletne ćerke. 

RINA
 

Prema presudi, on je 31. marta 2020. godine u poslepodnevnim časovima nakon kraće rasprave i prepirke sa suprugom N. K, sa šanka u kuhinji uzeo veliku kašiku za kafu kojom je pogodio oštećenu u glavu.

- Ona je tada pala na tlo i izgubila svest- stoji u presudi gde se navodi da je oštećena tom prilikom zadobila lake telesne povrede u vidu potresa mozga. Optuženi Karičić je, stoi dalje u presudi, 25. aprila 2020. godine u kasnim večernjim satima u porodičnoj kući, nakon kraće verbalne prepirke i svađe sa suprugom N. K, "uzeo svetu knjigu Kuran i istu bacio u pravcu maloletne ćerke pogodivši je u glavu, nakon čega je nastavio da uništava stvari po kući".

- Iz kuće je izbacio jedan TV prijemnik potrgao dva Kurana, te razbio staklo na ulaznim vratima kuće- navodi se u presudi na koju stranke u postupku imaju pravo žalbe- prenosi Oslobođenje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike