Izbori u BIH: U selefijskom selu Maoči niko nije izašao na birališta

04.10.2022

08:52

0

Selo Maoča se, inače, već dugi niz godina povezuje sa selefijskim pokretom u BiH

Izbori u BIH: U selefijskom selu Maoči niko nije izašao na birališta
Bosna izbori 2022 (2) - Copyright AP Photo/Armin Durgut

U selefijskom selu Maoči, kod Srebrenika, nijedan stanovnik upisan u birački spisak nije iskoristio građansko pravo na Opštim izborima u nedelju, podatak je Centralne izborne komisije BiH.

Na biračkom mestu u Osnovnoj školi Maoča izlaznost je bila nula posto, pošto nijedan od 93 upisana birača u birački spisak nije izašao na izbore, prenela je sarajevska N1 tv.

Selo Maoča se, inače, već dugi niz godina povezuje sa selefijskim pokretom u BiH.

Predsedništvo Bosne i Hercegovine pretrpeće promene, sudeći prema preliminarnim rezultatima rezultatima Centralne izborne komisije (CIK), dok Milorad Dodik vodi u trci za predsednika Republike Srpske, jednog od dva entiteta bivše jugoslovenske republike.

Prema preliminarnim rezultatima CIK-a, u tročlano Predsedništvo BiH ući će Denis Bećirović (Socijaldemokratska partija) i Željko Komšić (Demokratska fronta) iz Federacije BiH, kao i Željka Cvijanović (Savez nezavisnih socijaldemokrata) iz Republike Srpske.

Na osnovu 90 odsto obrađenih biračkih mesta, Centralna izborna komisija je saopštila da u trci za predsednika Republike Srpske Milorad Dodik, kandidat SNSD-a i dosadašnji član Predsedništva BiH, ima prednost od oko 28.000 glasova nad Jelenom Trivić, kandidatkinjom opozicione Partije za demokratske promene.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike