Trivić traži da se ponove izbori u Republici Srpskoj: PDP najavio krivične prijave

03.10.2022

10:41

0

Trivićeva je novinarima rekla da je sumnjivo to što je CIK tokom noći saopštio da nema podataka za predsednika Republike jer odbori nisu dostavili podatke u sistem u roku

Trivić traži da se ponove izbori u Republici Srpskoj: PDP najavio krivične prijave
jelena trivić (5) - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik PDP Branislav Borenović saopštio je danas da će ta stranka zbog navodne izborne krađe tražiti da izbori za predsednika Republike Srpske budu ponovljeni na celoj teritoriji.

Borenović i nakon najnovijih podataka koje je saopštio CIK BiH na osnovu nepotpunih i nezvaničnih rezultata da kandidat SNSD Milorad Dodik vodi sa više od 30.000 glasova u odnosu na njihovu kandidatkinju Jelenu Trivić, tvrdi da je ona odnela pobedu.

Najavio je krivične prijave za, kako tvrdi, izbornu prevaru koja se desila tokom noći. Na to, kazao je, ukazuju brojne nelogičnosti, kao i da uzorak kojim raspolažu dokazuje da je Trivić pobedila.

Profimedia
 

Trivićeva je novinarima rekla da je sumnjivo to što je CIK tokom noći saopštio da nema podataka za predsednika Republike jer odbori nisu dostavili podatke u sistem u roku.

Ona je rekla da je na glasačkom mestu u Krajišniku, odakle potiče njena porodica, prema zvaničnim glasovima osvojila nula odsto glasova, i da je to statistički nemoguće.

- Zbog toga što znamo da je na nivou cele RS bilo krađa, i što su slepi glasali, tražićemo da se izborni proces ponovi na nivou cele RS - rekla je Trivić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike