Uhapšeno pet članova biračkog odbora u Bosanskom Novom! Doneli popunjene glasačke listiće?!

02.10.2022

11:46

0

U zajedničkim aktivnostima dogovoreno je da će osobe koje su lišene slobode u zakonskom roku biti predate Tužilaštvu BiH

Uhapšeno pet članova biračkog odbora u Bosanskom Novom! Doneli popunjene glasačke listiće?!
profimedia-0727534388 - Copyright Profimedia

Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić je u koordinaciji sa glavnim tužiocem OJT Prijedor Mladenom Mitrovićem, dao naredbu MUP-u RS da se liše slobode petoro članova biračkog odbora iz Bosanskog Novog.

Ove osobe su identifikovane kao povezane sa nezakonitostima u vezi izborne procedure, odnosno donošenjem velike količine popunjenih izbornih listića, na biračko mesto, piše Klix.ba.

O tome je prvo izviestila Koalicija „Pod lupom“ koji su istakli da su na biračko mesto u Hozićima donešena dva toma popunjenih glasačkih listića za sve tri nivoa vlasti.

S obzirom na to da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na nivou države Bosne i Hercegovine, kao i entiteta, koordinirano su delovali Tužilaštvo BiH i OJT Prijedor.

U zajedničkim aktivnostima dogovoreno je da će osobe koje su lišene slobode u zakonskom roku biti predate Tužilaštvu BiH.

U koordinaciji sa Centralnom izbornom komisijom, biće dogovorene potrebne aktivnosti kako bi se na navedenom biralištu relizovao zakonit izborni proces. Iz opštinske izborne komisije su rekli da su postavili nove članove biračkog odbora, međutim kako je naglasio predsednik Centralne izborne komisije Suad Arnautović, verovatno će se odlužiti izbori na ovom biračkom mestu.

Navodi kako je na ovom biračkom mestu glasa ukupno 465 birača, a da je stiglo po 50 popunjenih listića za svaki nivo vlasti.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Klix.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike