Abazović: Glasacemo za inicijativu za razresenje Ðukanovica

24.09.2022

06:48

0

Autor: 24sedam

Abazović je ponovio da će garantovati da Crna Gora neće menjati spoljnopolitički kurs i da je to preneo međunarodnim partnerima

Abazović: Glasacemo za inicijativu za razresenje Ðukanovica
Dritan Abazović Tan2022-8-20_81452321_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Risto Bozović

Mislim da bi trebalo da u Skupštini izglasamo inicijativu o razrešenju predsednika Mila Ðukanovića jer se time šalje važna politička poruka, a pitanje je za pravnike da li to može da se operacionalizuje zbog situacije sa Ustavnim sudom, izjavio je predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On je za Glas Amerike, posle prvog obraćanja Generalnoj skupštini UN, rekao da na taj način parlament treba da uputi jasnu poruku šta misli o predsedniku države.

Foto: Vlada Crne Gore
 

"To je jako važna politička poruka. Da li ona može da se operacionalizuje zbog ovakvog Ustavnog suda, to je sada upitno pitanje za pravnike, ali definitivno taoci smo jednog čoveka 30 godina i sada treba i dalje da nastavimo da budemo taoci", dodao je Abazović.

Na pitanje zašto ne podržava incijativu za skraćenje mandata Skupštini ako želi izbore, Abazović je odgovorio da se ne može dati Ðukanoviću da vodi igru.

Prema njegovom mišljenju, ta inicijativa nema veze sa tim kada će da budu izbori. "Mi izbore svakako moramo imati", rekao je Abazović i naveo da će većina da odluči kada će oni biti.

Abazović je ponovio da će garantovati da Crna Gora neće menjati spoljnopolitički kurs i da je to preneo međunarodnim partnerima.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Parlamentarna većina Crne Gore dostavila je predsednici skupštine Danijeli Ðurović 41 potpis podrške predlogu za pokretanje pred skupštinom postupka za utvrđivanje da li je predsednik Crne Gore povredio Ustav, odnosno postupka za razrešenje Ðukanovića, pošto je odbio predlog stare parlamentarne većine da mandatar za sastav nove vlade bude Miodrag Lekić.

Odbivši predlog da Lekić bude mandatar, Ðukanović je takođe 20. septembra uputio predsednici Skupštine Danijeli Ðurović predlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike