Andrija Mandić: Trebalo bi da dođe do dogovora - da li u tom dogovoru ima nekih posebnosti, svakako da ima

15.09.2022

20:28

0

Andrija Mandić: Trebalo bi da dođe do dogovora - da li u tom dogovoru ima nekih posebnosti, svakako da ima
Andrija Mandić - Copyright Printscreen/Youtube/ADRIA TV Montenegro

Jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da, kada se pogleda čitava situacija vidi se da je parlamentarna većina koja je pobedila na parlamentarnim izborima 2020. godine prešla dug put i da je danas okupljena za istim stolom.

- Mogu da registrujem kod učesnika razgovora želju da se dogovorimo i trebalo bi da dođe do dogovora, kazao je on za RTCG.

- Da li u tom dogovoru ima nekih posebnosti, svakako da ima. Mi se razlikujemo kao političke organizacije, i u tim posebnim programima i zahtevima, mi sm otišli itekako napred sa čitavom procedurom dogovaranja, tako da smo danas napredovali i približili se dogovoru. Nedostaje nam samo da jedan mali breg preskočimo svi zajedno, kazao je Mandić.

On je kazao da se danas sreo sa premijerom Dritanom Abazovićem.

- Ja sam večeras imao razgovor sa Dritanom Abazovićem u kojem sam mu naglasio činjenicu da nam nedostaje taj mali breg koji moramo preskočiti, i da bi trebalo da nađemo onaj najoptimalniji model kako da dođemo do rešenja koji svi želimo, kazao je Mandić.

Tačke spoticanja u pregovorima nema, poručio je Mandić.

- Imate vrstu pluralizma u dogovaranju. To nije jednostavan proces, svesni smo vremenskih ograničenja. Napravili smo veliki iskorak u razgovorima i pošli od činjenice da je najbolji zajednički kandidat koji će imati podršku većine. Postigli smo načelni dogovor oko Miodraga Lekića, ali smo uspostavili i princip da ništa nije dogovoreno dok se sve ne dogovori, pojasnio je Mandić.

On je dodao da bi najjednostavnije bilo da se primeni demokratski princip da se prema rezultatima izbora iz 2020. godine podele mesta.

- Ali pošto je situacija kompleksna ostavili smo u dogovoru kontrolni deo da se odstupi od takvog načela. Po ovom principu polovina Vlade trebalo bi da pripadne DF-u. Ali mi se odričemo tih principa, jer je najbitnije da se dogovorimo, kazao je Mandić.

Mandić je poručio da je apsolutni prioritet borba protiv organizovaog kriminala i korupcije.

Rekao je i da ostali lideri DF-a Nebojša Medojević i Milan Knežević čekaju priliku da rukovode sektorom bezbednosti, jer imaju više iskustva, mogućnosti i imali bi podršku da "otklone trule daske iz sistema bezbednosti".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike