Lideri DF ne idu na konsultacije kod Ðukanovića: "Obavestićemo vas o imenu mandatara i dostaviti neophodan broj potpisa"

15.09.2022

15:52

0

Ðukanović ima ustavnu obavezu da mandatara predloži do 19. septembra

Lideri DF ne idu na konsultacije kod Ðukanovića: "Obavestićemo vas o imenu mandatara i dostaviti neophodan broj potpisa"
Screenshot_2 - Copyright Printscreen / Facebook / Demokratski front

 Lideri Demokratskog fronta obavestili su crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića da neće prisustvovati današnjim konsultacijama o mandataru nove vlade.

- Kao što vam je poznato, u toku su razgovori parlamentarne većine u vezi formiranja nove Vlade Crne Gore. U tom kontekstu, stranke pobednice izbora od 30. avgusta 2020. godine, potpisale su Sporazum o formiranju nove Vlade Crne Gore koji je svojim potpisom podržao 41 poslanik. Nakon završetka razgovora, obavestićemo vas o imenu mandatara i dostaviti neophodan broj potpisa poslanika koji podržavaju tu kandidaturu, navodi se u pismu, saopšteno je iz DF.

Pismo su potpisali lideri DF Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević.

Stranke pobednice izbora iz avgusta 2020. sutra će nastaviti razgovore o formiranju nove vlade. Mandić je juče saopštio da je postignut visok stepen saglasnosti da mandatar bude lider Demosa Miodrag Lekić.

Ðukanović ima ustavnu obavezu da mandatara predloži do 19. septembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike