Najavljena nestašica mleka u Crnoj Gori: Dve sušne godine, porasla cena inputa...

07.09.2022

07:55

0

Srbija je, navodi se, najveći izvoznik mleka u Crnoj Gori, a prema podacima Monstata za prvih sedam meseci uvezeno je mlečnih proizvoda u vrednosti od 12,66 miliona

Najavljena nestašica mleka u Crnoj Gori: Dve sušne godine, porasla cena inputa...
mleko profimedia-0443321548 - Copyright Profimedia

Predsednik Odbora Udruženja poljoprivredne i prehrambene industrije u crnogorskoj Privrednoj komori (PKCG) Milutin Ðuranović najavio je danas da postoji mogućnost sporadične nestašice mleka, koja, kako kaže, ne bi bila dugotrajna i većeg obima.

Ðuranović je to rekao komentarišući odluku Vlade Srbije da zabrani izvoz sirovog i pasterizovanog mleka.

- Nisam siguran da trenutno crnogorske kompanije mogu zadovoljiti potrebe crnogorskog stanovništva za mlekom - kazao je podgoričkim Vijestima Ðuranović.

Srbija je, navodi se, najveći izvoznik mleka u Crnoj Gori, a prema podacima Monstata za prvih sedam meseci uvezeno je mlečnih proizvoda u vrednosti od 12,66 miliona.

Ðuranović, koji je i osnivač mlekare Lazine, kazao je da generalno mleka u regionu i Evropi nedostaje, jer su naišle dve sušne godine, a uz to je skočila i cena inputa.

Ðuranović je, navodi se, naglasio da se opet sada, kao i za vreme pandemije korona virusa, pokazalo šta znači domaća proizvodnja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike