Abazović odgovorio Krivokapiću na izjavu da je "Crna Gora srpska država"

19.10.2020

08:33 >> 11:33

0

Abazović odgovorio Krivokapiću na izjavu da je "Crna Gora srpska država"
Copyright Printscreen / Youtube / Tanjug / Risto Božović

Lider URA Dritan Abazović se tokom komentarisanja aktuelnih tema u Crnoj Gori, stvaranju vlade, neučestvovanju pojedinih stranaka, osvrnuo i na nedavne izjave budućeg premijera Zdravka Krivokapića.

Mandatar za sastav nove vlade je tokom posete nikšićkoj Župi poljubio trobojku sa četiri slova S, i tom prilikom izjavio da je Crna Gora srpska država.

– Ne mogu da se složim sa svim potezima i izjavama koje se čuju sa svih strana, ali vlada treba da prošlost ostavi iza sebe. Mi treba da predstavimo građansku, evropsku Crnu Goru. Mislim da je izjava oko dve srpske države istorijski citat. U suštini, naša budućnost je u dve suverene države, koje treba da budu sve više demokratske. Treba da gradimo mostove saradnje i izbegavamo situacije koje bi mogle da uruše građanski karakter Crne Gore – poručio je Abazović.

Dritan Abazovic, Youtube printscreen

Istakao je da je bilo očekivano istupanje Bošnjačke stranke iz procesa stvaranje vlade, ali da će se u istoj naći pripadnici manjina.

– Nadam se da će dinamika koju je postavio mandatar biti ispoštovana. Svi treba da uradimo sve da se nova Vada formira što pre, kako zbog loše zdravstvene situacije, tako i zbog jakih ekonomskih izazova sa kojim ćemo se suočiti.

Govoreći o resorima, naglasio je da oni koji su “palili NATO zastave ne treba da budu u Ministarstvu odbrane”.

– Mi smo rekli da treba da pokrivamo sektor bezbednosti zbog jasne evroatlantske usmerenosti. Meni to ne zvuči logično – rekao je Abazović i dodao da u svojim kadrovima vidi one koji mogu da doprinesu u oblastima zdravstva i prosvete, ali da to nije nužno.

– Što se mene lično tiče, nijedan političar ne mora da uđe u Vladu. Biću na raspolaganju mandataru, ukoliko on oceni da sam mu potreban – zaključio je Abazović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike