SKANDAL! Ustaški pozdravi i nacističko salutiranje: Hrvati u Kninu proslavili etničko čišćenje Srba (VIDEO)

05.08.2022

14:31

0

Autor: 24sedam

Kao i svaki put do sada, Zapad “glasno ćuti” na otvoreno propagiranje nacizma i ustaštva u Hrvatskoj

SKANDAL! Ustaški pozdravi i nacističko salutiranje: Hrvati u Kninu proslavili etničko čišćenje Srba (VIDEO)
Profimedia

Kao i prethodnih godina kada Hrvati slave godišnjicu najvećeg etničkog čišćenja u Evropi posle Drugog svetskog rata, u Kninu je i danas organizovano ustaško divljanje i likovanje nad proterivanjem i ubijanjem Srba.

Članovi Udruženja 9. bojne HOS-a, koji su bili obučeni u crne uniforme, su prvo položili venac na spomeniku, da bi zatim, uz nacističko salutiranje, uzvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Marko Skejo Profimedia
 

Bivši komandant jedne od jedinica HOS-a Marko Skejo, koji je u javnosti najpoznatiji po imidžu koji neodoljivo podseća na Adolfa Hitlera, je održavo i govor.

- Ja vas pozivam da pozdravimo sve one koji su kroz istoriju poginuli za našu domovinu Hrvatsku. Bog i Hrvati! Za dom! - vikao je Skejo, dok su prisutni uzvraćali: “Spremni”.

Ovakve pojave još jednom potvrđuju koliko je patologija mržnje zahvatila celo hrvatsko društvo. Naravno, kao i svaki put do sada, Zapad “glasno ćuti” na otvoreno propagiranje nacizma i ustaštva u Hrvatskoj.

Podsetimo, 4. avgusta 1995. godine počela je zločinačka akcija “Oluja”, koja predstavlja najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata.

Ova zločinačka akcija trajala je do 7. avgusta 1995. godine, a tom prilikom hrvatske snage ubile su najmanje 1.800 i proterale 250.000 Srba, posle čega su uspostavile kontrolu nad teritorijom Republike Srpske Krajine.

Printscreen/YouTube
 

Prema podacima Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas”, tokom “Oluje” i posle nje poginuo i nestao 1.861 Srbin. Većina poginulih i nestalih bili su civili – 1. 211, a tri četvrtine njih bili su stariji od 60 godina. Među žrtvama se nalazi 548 žena, od kojih su oko četiri petine bile starije od 60 godina.

Od ukupnog broja žrtava do sada je rasvetljena sudbina 1.084 osobe, dok se na “Veritasovoj” evidenciji nestalih vodi još njih 777, od čega je 588 civila, među kojima 295 žena.

BONUS VIDEO:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti