Skandal u Hrvatskoj zbog kog bruji čitava zemlja: Danima sipali benzin umesto dizela!

30.07.2022

08:52

0

Do sada je otkriveno oko 20 oštećenih korisnika

Skandal u Hrvatskoj zbog kog bruji čitava zemlja: Danima sipali benzin umesto dizela!
Gorivo; Ilustracija - Copyright Pixabay

Hrvatski mediji preneli su da se na pumpi u Donjoj Dubravi nekoliko dana točilo pogrešno gorivo, pa su automobili umesto potrebnog benzina dobijali dizel, što je dovelo do kvarova na automobilima. 

Lokalni portal eMeđimurje preneo je priču o skandalu na benzinskoj pumpi INA u Donjoj Dubravi, gde je umesto benzina u vozila točeno dizel gorivo. 

Do sada je otkriveno oko 20 oštećenih korisnika. 

- Vozilo je usporilo, izgubilo snagu, na kraju stalo. Bilo je teško da se pokrene, a nakon nekog vremena nije moglo ni da upali. A da stvar bude gora, istim gorivom smo napunili i rezervoar traktorske kosilice fudbalskog kluba - rekao je Ivan Međimurac iz Donje Dubrave.

Sven Hunjadi, automehaničar, istakao je da je od 11. do 13. jula dobio desetak vozila sa kvarovima zbog pogrešnog goriva. 

INA je priznala da je došlo do greške i da će svim kupcima nadoknaditi štetu na njihovim vozilima. 

- Nakon prigovora kupca, INA je pristupila analizi goriva u maloprodajnom objektu INA Donja Dubrava u Međimurju. U rezervoaru goriva Eurosuper 95 utvrđeno je prisustvo dizel goriva, nakon čega je odmah obustavljena prodaja goriva iz tog rezervoara. Ovo je izolovan slučaj jer su sva ostala goriva u ostalim rezervoarima propisanog kvaliteta i redovno se prodaju. Trenutno INA u prodajnom objektu Donja Dubrava svojim kupcima omogućava kupovinu premium goriva Eurosuper 95 Class Plus po ceni standardnog goriva do uspostavljanja preprodaje goriva Eurosuper 95 - navodi se u odgovoru koji je INA dostavila Međimurskom listu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike