U stravičnoj nesreći kod Teslića jedan mladić poginuo, drugom se bore za život: "Krvi je bila na sve strane oko vozila"

20.07.2022

17:56

0

Autor: 24sedam

Za sada nije poznat tačan uzrok nesreće, ali prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je svemu kumovala velika brzina kojom se kretao automobil

U stravičnoj nesreći kod Teslića jedan mladić poginuo, drugom se bore za život:  "Krvi je bila na sve strane oko vozila"
sudar - Copyright printscreen/instagram/192_rs

Velibor Kitić (28) iz Teslića poginuo je, a njegov prijatelj Igor Radić (24) teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak uveče dogodila na području Teslića.

Za sada nije poznat tačan uzrok nesreće, ali prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je svemu kumovala velika brzina kojom se kretao automobil.

Nesreća se dogodila oko 20.30 u mestu Bijelo Bučje kod Teslića, kada je Kitić izgubio kontrolu nad automobilom „subaru“ i sleteo sa puta.

Izvor Srpskainfo ispričao je da su oni u jednoj krivini izgubili kontrolu, prevrnuli se na krov i sleteli u provaliju pored puta.

– Prizor na licu mesta je bio užasan. Automobil je bio u potpunosti uništen, a krvi je bila na sve strane oko vozila. Ko god je bio na licu mesta ostao je zgrožen kada je video kako je izgledalo to mesto nakon nesreće – ističe naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, od zadobijenih povreda Kitić je preminuo na licu mesta, dok je Radić zadobio veoma teške i po život opasne povrede.

Koliko je bila teška nesreća najbolje govori i to da su na lice mesta morali doći i vatrogasci iz Teslića, koji su sekli automobil kako bi izvukli Kitića i Radića.

Profimedia
 

– Prema prvim informacijama, uzrok nesreće je verovatno neprilagođena brzina. To je deo puta gde su brojne krivine i ne može se voziti brzo. Međutim, kada se vidi kako su se prevrnuli i gde su sleteli, sve upućuje da su vozili velikom brzinom – ističe sagovornik Srpskainfo.

Brojni meštani Teslića danas su u neverici pričali o ovoj nesreći, a za Kitića kažu da je bio veoma dobar momak.

– Dugo godina ga znam i mislim da je završio fakultet u Sarajevu. U Tesliću je radio u jednog građevinskoj firmi i svi su ga znali kao vrednog i poštenog mladića – kaže sagovornik Srpskainfo.

Rizična deonica

Dodaje da niko ne zna kako se desila nesreća, ali i ističe da je Kitić bio dobar vozač.

– Ne znam šta su radili na tom delu puta, mislim da on ne živi u blizini mesta nesreće. Znam da je vozio kamion ili mešalicu i da je bio dobar vozač – kaže ovaj meštanin.

Brojni Teslićani su se juče i danas od Kitića opraštali preko društvenih mreža.

Jedan od meštana koji živi u blizini mesta nesreće ispričao nam je da je ovaj put veoma rizičan.

Profimedia
 

– Na tom delu puta ima dosta krivina, a ne postoje nikakvi branici. Ispod puta su samo žbunje i reka, pa ako tu neko sleteo ili završi u reci ili udari u drvo – ističe ovaj meštanin.

Uviđaj

U Policijskoj upravi Doboj juče su rekli da se nesreća dogodila u utorak oko 20.30 u mestu Bijelo Bučje kod Teslića.

– U ovoj saobraćajnoj nezgodi V.K. je smrtno stradao. Na mestu suvozača nalazio se I.R. sa područja opštine Teslić, koji je zadobio teške telesne povrede, te je nakon ukazane lekarske pomoći u Domu zdravlja Teslić prevezen u dobojsku bolnicu – pojasnila je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

O događaju su upoznati i pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Teslić, koji su izašli na lice mesta te preduzeli mere i radnje na izvlačenju povređenih iz vozila.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboja, a isti su izvršili policijski službenici Policijske stanice Teslić.

Tek nakon obavljenih svih veštačenja biće poznat tačan uzrok ove saobraćajne nesreće.

Povrede

Igoru Radiću, koji je u utorak uveče povređen u saobraćajnoj nesreći, ukazana je lekarska pomoć u dobojskoj bolnici, nakon čega je prebačen u UKC RS. U UKC Srpske su rekli da je Radić u Urgentni centar dovezen u stabilizovanom zdravstvenom stanju.

– Trenutno je u ortopedskoj sali gde mu se zbrinjava ortopedska povreda koju je zadobio. Nakon toga ostaje u našoj ustanovi na daljem praćenju i lečenju – dodali su u UKC RS.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike