Postupak označen kao tajna: Vesna Medenica saslušana zbog još jednog krivičnog dela - povezuju je sa novom zloupotrebom!

13.07.2022

13:31

0

Danas je u Specijalnom državnom tužilaštvu saslušana okrivljena Vesna Medenica, na okolnosti novog krivičnog dela - saopštilo je SDT

Postupak označen kao tajna: Vesna Medenica saslušana zbog još jednog krivičnog dela - povezuju je sa novom zloupotrebom!
vesna medenica la jazira - Copyright Printscreen/Youtube/Al Jazeera Balkan

Vesna Medenica, bivša predsednica crnogorskog Vrhovnog suda, privedena je jutros kod tužioca i saslušana zbog još jednog, novog krivičnog dela.

- Danas je u Specijalnom državnom tužilaštvu saslušana okrivljena Vesna Medenica, na okolnosti novog krivičnog dela – zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja iz čl.416 st.3 u vezi st.1 u vezi čl.24 KZ CG, koje joj se stavlja na teret. Okrivljena prilikom saslušanja, a u prisustvu izabranog branioca, nije željela da se izjašnjava na ove okolnosti, niti da iznosi odbranu. Zbog tajnosti postupka za sada ne možemo izneti više informacija - navode iz SDT-a, prenosi crnogorski Dan.

Podsećamo, SDT je ranije formiralo je predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal Libertas pres objavio podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on, navodno, bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom drogom.

Medenica je uhapšena 17. aprila na Aerodromu. Tužilaštvo je tereti za stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj i trenutno se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike