Milanovićeva supruga "naterala" direktora da popravi ocene njihovom sinu: Inspekcija u školi, predsednik Hrvatske se brani - ništa nije znao

05.07.2022

16:59

0

Sanja Musić Milanović je uputila 24. juna mejl direktorki škole svoga sina, razrednom starešini i školskom psihologu, u kome kao razlog za promenu ocena navodi nepravilnosti u nastavi matematike

Milanovićeva supruga "naterala" direktora da popravi ocene njihovom sinu: Inspekcija u školi, predsednik Hrvatske se brani - ništa nije znao
Zoran Milanović - Copyright Profimedia

Hrvatsko Ministarstvo nauke i prosvete pokrenulo je inspekcijski postupak u školi koju pohađa sin predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, a nakon što je njegova supruga, kako tvrdi "Jutarnji list", vršila pritisak na direktora da se njihovom sinu već zaključene ocene iz četvorki promene u petice.

Kako navodi list, Sanja Musić Milanović je uputila 24. juna mejl direktorki škole svoga sina, razrednom starešini i školskom psihologu, u kome kao razlog za promenu ocena navodi nepravilnosti u nastavi matematike.

To je izazvalo talas reakcija u medijima zbog navodnog pritiska predsednikove supruge kako bi se njenom sinu povisile dve ocene kako bi prosek svih njegovih ocena bio pet, prenose hrvatski mediji.

Kako se navodi, Milanović je danas rekao da nije znao za suprugino pismo školi, dodao da ga on ne bi pisao, a napao je i kompaniju Hanza mediju, vlasnika Jutarnjeg lista, zbog objave članka na tu temu.

- Nisam znao. I ne bih branio nešto samo zato što je to napravila moja supruga. Kad radiš ovakav posao to u biti ne znači ništa, međutim, po meni to ovde je puno manje bitno od načina na koji je to kriminalna organizacija Handžar medija pripremila - rekao je Milanović.

Dodao je i da je tim pismom njegova supruga ostavila "brazdu duboku tri metra".

- Da je meni to mama napravila kad sam imao 17,5 godina ja bih poludeo. Ali mama je mama. E sad, mama je ostavila pisani trag - rekao je Milanović.

Hrvatski predsednik smatra i da meta novinskog članka nije njegova supruga nego on lično.

- Nije ovo radi nje, ovo je radi mene. Nije ona meta - ocenio je Milanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutranji list

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike