Mitropolija izdala saopštenje: Zna se kakvo je sada Amfilohijevo zdravstveno stanje

26.10.2020

19:33 >> 19:35

0

Autor: M. I.

Mitropolija izdala saopštenje: Zna se kakvo je sada Amfilohijevo zdravstveno stanje
Copyright Printscreen/ Youtube

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i dalje se nalazi na bolničkom lečenju u Kliničko-bolničkom Centru Crne Gore gde se oporavlja od upale pluća izazvane koronavirusom, navodi se u saopštenju Mitropolija crnogorsko-primorska.

Oni navode da se po rečima lekarskog tima Mitropolit Amfilohije oporavlja planiranom dinamikom. Svi nalazi su u poboljšanju pa je u procesu postepeno smanjivanje nivoa kiseonika, čije se definitivno skidanje očekuje u narednim danima.

Kako se navodi u saopštenju, još nije poznato kada bi mitopolit mogao da izađe iz bolnice.

– Lekari ističu da je u ovom momentu to nezahvalno prognozirati i da je za njih mnogo važnije da se trend oporavka nastavi u dobrom pravcu i postepeno kao i do sada. Mitropolit je dobrog opšteg stanja i vidan je svakodnevni napredak i u tom pogledu. Priroda bolesti i godine pacijenta i dalje su faktori koji nas opominju na oprez i strpljenje, kao i na sagledavanje i praćenje situacije sa pecijentima iz dana u dan. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da je uspeh u lečenju veći ukoliko oporavak teče u konstantnom ali blagom i svakodnevnom progresu. Upravo takav je oporavak mitropolita Amfilohija – piše u saopštenju.

Podsetimo, mitropolit Amfilohije se na bolničkom lečenju nalazi od 6. oktobra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike